• 0
 ≫ 

Četiri nove WhatsApp opcije rešavaju probleme zbog kojih ste se često nerivirali

 ≫ 

U poslednjih osam meseci uveden je Dark Mode, animirani stikeri i omogućen video čet sa više učesnika, ali tu nije kraj...

  • 0
WhatsApp, Vocap

Foto: Pixabay

Najpopularnija aplikacija za dopisivanje na svetu ove godine je često privlačila pažnju, što zbog oganičenja koja je uvodila usled širenja dezinformacija o pandemiji korona virusa, što zbog raznih noviteta.

U poslednjih osam meseci uveden je Dark Mode, animirani stikeri i omogućen video čet sa više učesnika. Tu, međutim, nije kraj. WhatsApp je sada za svojih skoro dve milijarde korisnika spremio još četiri iznenađenja, nove "bonus" opcije koje bi uskoro mogle da se nađu i na vašim uređajima.

 

"Utišavanje" starih četova

WhatsApp je, takozvani, Vacation Mode nezvanično pominjao i ranije, a sada je on primećen u beta verziji sledećeg apgrejda za Andorid.

Ova opcija bi zaista mogla da bude korisna svima kojima je dosadilo da im stari grupni četovi povremeno "iskaču" sa novim porukama. Opcija će imati dva podešavanja: potpuno deaktiviranje notifikacija i automatsko skrivanje neaktivnih četova.

 

Više slobodnog prostora

Ako ste od onih koji stalno kubure sa slobodnim memoriskim prostorom na svojim telefonima, WhatsApp bi tu uskoro mogao da vam pomogne. Opcija pod imenom Storage Usage je trenutno u razvoju i mogla bi da postane dostupna u narednim mesecima.

Taj apdejt će vam u svakom trenutku prikazivati koliko memorijskog prostora zauzima sam WhatsApp i svi sadržaji koji su sa njim povezani (fotografije, video snimci, gifovi, linkovi...).

Opcija će prikazivati koliko svaki od tih sadržaja zauzima, pa ćete tako moći da vidite koji od njih su najveći "žderači" memorije. Moći ćete da vidite i koliko fajlova ste slali i forvardovali drugim korisnicima.

WhatsApp, Vocap

Foto: Pixabay

 

WhatsApp na više uređaja

Popularna aplikacija bi konačno mogla da dozvoli svojim korisnicima da mogu da je koriste na više uređaja. Kako navodi WABetaInfo, WhatsApp je počeo da testira opciju Linked Devices.

Upravo ona bi trebalo da omogući korisnicma da svoje naloge vezuju za više različitih uređaja, pa bismo uskoro, osim sa telefona, mogli da četujemo i sam računara i tableta. Jednom nalogu bi trebalo da bude omogućen pristup sa četiri uređaja istovremeno.

 

Konačno - iPad!

Prvi put od kada postoji, WhatsApp će uskoro imati i svoju jedinstvenu iPad aplikaciju, koja će konačno rešiti muka sve korisnike ovog uređaja koji su se do sada na različite, ne baš "prijateljski nastrojene" načine, mogli da je koriste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok