≫ 

550.000 novih korisnika za samo 4 dana: Amerikanci "potpuno poludeli" za ruskom aplikacijom

Telegram je za kratko vreme postao druga najtraženija aplikacija u SAD, a u poslednjih 72 sata dobio je čak 25 miliona novih korisnika u celom svetu

  • 3
Telegram, aplikacija, telefon Foto: Unsplash

Više od pola miliona Amerikanaca preuzelo je rusku aplikaciju Telegram za samo četiri dana, od prošle srede do nedelje, posle gašenja naloga Donalda Trampa na Twitteru i uklanjanja aplikacije Parler.

Telegram je tako postao druga najtraženija aplikacija u SAD, jer Amerikanci traže alternativu velikim korporativnim društvenim mrežama.

Telegram, društvena mreža i servis za sigurnu razmenu poruka, koja je nastala u Rusiji, preuzeta je 545.000 puta u periodu između srede 6. januara i nedelje 9. januara, tri puta više nego u istom periodu prethodne sedmice, izvestila je američka TV stanica Fox News.

Masovni "egzodus" Amerikanaca ka drugim društvenim mrežama usledio jer je njih teže kontrolisati nego tradicionalne, kao što su Facebook ili Twitter, ali i zbog politike kažnjavanja korisnika koju sprovode mejnstrim društvene mreže, piše New York Times.

Telegram je u poslednjih 72 sata dobio 25 miliona novih korisnika, rekao je osnivač ove mreže Pavel Durov. On je otkrio da je 38 procenata novih korisnika došlo iz Azije, 27 odsto iz Evrope, 21 odsto iz Latinske Amerike, 8 odsto sa Bliskog Istoka i iz Severne Afrike, prenosi portal PCNen.

Fox News navodi da je ruski Telegram u velikoj meri profitirao jer korisnici masovno napuštaju američku aplikaciju za razmennu poruka WhatsApp, u vlasništvu Facebooka, zbog izmene uslova korišćenja kojima je narušenja privatnost korisnika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alcatraz

    13. januar 2021 | 16:44

    Sve to stoji da je bolja alternativa od whatsapp i vibera, ali da je baš toliko bezbedna mislim da je malo teško. Svaki programer aplikacije zna kod za pristup naših poruka i čim mu CIA, BIA ili bilo ko drugi zatraži.. normalno je da će da im otkrije. Jedino se slažem u tome da je mnogo brža i od vibera i whatsapp što se tiče slanja poruka, slika i video klipova.

  • Tako je

    17. januar 2021 | 16:29

    Upravo tako, da je komentator čitao white pages uopšte o Telegramu znao bi u čemu leži njihov kvalitet..Nsime oni sami kažu moguce je podatke dati trecoj strani na zahtev ali onda moraju traziti zahtev od 6 država sa različitim zakonodavstvom u kojima se nalaze serveri telegrama..Namerno je tako urađeno. Svaka vaša poruka kriptovana se deli i šalje na više nezavisnih lokacija u šest različitih zemalja sa različitim zakonima..Tako da sve u svemu jako teško za komprtomitaciju ali ne i sasvim nemoguće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA