• 1

Veštačka inteligencija donosi korist, ali ima i "negativne posledice"

"Nema sumnje da veštačku inteligenciju treba regulisati. Pitanje je kako da se tome najbolje pristupi"

  • 1

Izvršni direktor Googlea Sandar Pičaj pozvao je na uravnoteženi pristup regulisanju veštačke inteligencije, poručujući Evropljanima da ova tehnologija donosi korist, ali ima i "negativne posledice".

Pičajevi komentari dolaze u trenutku kada zakonodavci i vlade ozbiljno razmišljaju o postavljanju ograničenja na način na koji se koristi veštačka inteligencija, prenosi AP.

"Nema sumnje da veštačku inteligenciju treba regulisati. Pitanje je kako da se tome najbolje pristupi", rekao je Pičaj, u govoru u istraživačkom centru sa sedištem u Briselu.

Napomenuo je da vlade moraju da igraju važnu ulogu i da će Evropska unija i SAD započeti sa izradom svojih pristupa regulisanju i presudno će biti „međunarodno usklađivanje“ eventualnih pravila, ali nije dao konkretne predloge.

Pičajevi komentari sugerišu da se kompanija možda nada da će sprečiti širu akciju EU u borbi protiv ove tehnologije. EU je bila među agresivnijim regulatorima velikih tehnoloških firmi, a taj pristup su preuzele i američkih vlasti u istrazi dominacije kompanija poput Googlea, Facebooka i Amazona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    BOJIM SE DA CE SE SVE UPOTREBITI U NEGATIVNE SVRHE I NA STETU LJUDI !!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima