≫ 

Sećate se Tamagočija? Legendarni virtuelni ljubimac vraća se u novom izdanju, a ima i selfi kameru

Digitalni ljubimac kompanije Bandai prvi put se pojavio 1996. i postao jedna od najtražanijih digitalnih igračaka ikada, prodata u preko 76 miliona komada

  • 0
Tamagochi Foto: Bandai

Sećate se Tamagočija? To je ono malo "elektronsko jaja" u kome živi Tamagoči, vaš digitalni ljubimac, koga hranite, "mazite" i sa njim se igrate... a ako ga ne pazite dovoljno, on može i da umre.

Taj digitalni ljubimac kompanije Bandai prvi put se pojavio 1996. godine i postao jedna od najtražanijih digitalnih igračaka ikada, prodata u preko 76 miliona komada širom sveta. Kompanija Bandai America upravo je najavila novu verziju igračke - Tamagotchi Pix, prvog virtuelnog kućnog ljubimca sa ugrađenom kamerom.

Kamera će, prema rečima proizvođača, korisnicima dati mogućnost da se fotografišu sa svojim virtuelnim ljubimcem i da sa njim kontaktiraju na potpuno nov način.

Osnovne funkcije Tamagočija su ostale iste. Igračka ima oblik jajeta i, od ranije poznata, tri dugmeta. Virtuelni kućni ljubimac, kao i ranije, prolazi kroz različite životne faze: izleže se iz jajeta, traži od vlasnika da ga hrani i da se sa njim igra... na kraju umire, pa se rađa ponovo... i tako u krug.

Tamagotchi Pix ima savremeniji ekran u boji, a donosu i mogućnost povezivanja sa drugim Tamagočijem, odnosno povezivanja putem tzv. Tama koda, pa se tako može organizvati i druženje dva virtuelna ljubimca.

Tamagochi Foto: Bandai

Postoji i režim istraživanja, u kome se pojavljuju prijatelji vašeg Tamagočija, koji obavljaju zajedniče aktivnosti sa vašim ljubimcem.

Tamagotchi Pix će se prodavati po ceni od 60 dolara, a prodaja počinje u julu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA