Vreme čitanja: oko 1 min.

"Loš u skoro svemu": Ovaj AI nosivi uređaj naišao na izuzetno oštru kritiku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uređaj, koji košta 700 dolara uz mesečnu pretplatu od 24,99 dolara, izazvao je razočaranje zbog svojih ograničenih funkcija

  • 0
Humane AI Pin Foto: Nikola Momčilović

Relativno novi AI nosivi uređaj pokrenuo je talas kritika među tehnološkim recenzentima. Mnogi od njih navode da uređaj pod imenom AI Pin, koji su dizajnirali bivši izvršni direktori kompanije Apple, pokazuje slabe performanse u svakodnevnoj upotrebi.

Uređaj, koji košta 700 dolara uz mesečnu pretplatu od 24,99 dolara, izazvao je razočaranje zbog svojih ograničenih funkcija. AI Pin je zamišljen kao inovativni broš koji može da odgovara na pitanja, snima fotografije i video zapise, šalje poruke, i sve to bez ekrana.

Umesto toga, projektuje slike na ruku korisnika i omogućava osnovnu kontrolu gestovima.

Humane AI Pin Foto: Nikola Momčilović

Markes Braunli, poznatiji kao MKBHD, jedan od najpoznatijih tehnoloških Jutjubera, izjavio je da je uređaj "u teoriji dobra ideja, ali u praksi najgori proizvod koji je do sada recenzirao." Braunli ima 18,5 miliona pratilaca na YouTube-u.

Drugi recenzenti su takođe izrazili slične kritike, ukazujući na probleme kao što su slaba baterija i prekomerno zagrevanje uređaja. Na primer, Dejvid Pirs sa sajta The Verge rekao je da uređaj može pouzdano da pokaže jedino koliko sati ima, dok je Džoana Stern iz Wall Street Journala napomenula da se uređaj zagreva tokom nošenja.

Uprkos kritikama, kompanija Humane nije odustala od daljeg razvoja i poboljšanja AI Pin-a. Betani Bonđorno, suosnivačica kompanije Humane, istakla je na platformi X da je uprkos neželjenoj medijskoj pažnji, kompanija posvećena daljem radu i razvoju.

"Ako ste graditelj - nemojte stati, nemojte odustati - nastavite dalje", napisala je Bonđorno, naglašavajući odluku kompanije za unapređenje tehnoloških proizvoda bez obzira na početne poteškoće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA