REVOLUCIONARNI PUNJAČ ZA TELEFONE: Uskoro vam neće biti potrebni kablovi, već NAMEŠTAJ! (FOTO)

Proizvod će se nalaziti u stolovima i lampama, a u ponudi će biti i punjač koji će moći da se kupi i ugradi u već postojeći nameštaj u porodičnim domovima

  • 1

Uskoro ćete biti u mogućnosti da rešite problem sa konstantno praznom baterijom vašeg mobilnog telefona i nošenja punjača, jer će nameštaj kompanije "Ikea" od aprila ove godine to obavljati.

Rešićete problem sa konstantno praznom baterijom vašeg mobilnog telefona i nošenja punjača, jer će nameštaj kompanije "Ikea" od aprila ove godine to obavljati za vas i to uz pomoć bežičnog punjača koji će biti smešten u neki deo njihovog proizvoda.

Njih je dizajnirala kompanija "Wireless Power Consortium", a ovi punjači će biti smešteni u delove nameštaja poput stolova i lampi, a funkcionisaće uz pomoć tehnologije koja se zove Qi Wireless.

Takođe, osim nameštaja sa ugrađenim punjačima, ova kompanija će svojim kupcima omogućiti i da ih kupe pa da ih sami nameste u već postojeće stolove i lampe i on će koštati oko 60 evra.

Foto: IKEA Foto: IKEA

- U toku naših istraživanja i poseta domovima, shvatili smo da ljude ne podnose kablove koji stvaraju zbrku i haos. Zbog toga smo došli na ideju da stvorimo bežični punjač koji će biti integrisan u nameštaj, i tako će naš život biti mnogo jednostavniji - rekao je menadžer "Ikea"-e, Dženet Skjelmos.

Inače, bežični "Ikein" punjač je namenjen telefonima "Samsung Galaxy" i "Google Nexus 6", ali će moći da ga koriste i još pojedine marke, dok ljubitelji "Apple"-a neće moći da pune svoj "Iphone".

(Telegraf.rs / Wsj.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA