ZBOG OVOGA SU LJUDI ODLEPILI ZA NJIM: Ove funkcije čine Galaxy S6 jednim od najboljih smartfona na svetu

Otvaranje više aplikacija odjednom i duže trajanje baterije zahvaljujući Power Saving modu, samo su neke od funkcija koje nudi novi Galaxy S6

  • 47

Samsung Galaxy S6 i S6 Edge će se u prodaji naći od 10. aprila, a zajedno sa njima i novi Samsungov TouchWiz korisnički interfejs koji donosi brojna poboljšanja.

Iako je TouchWiz u prošlosti bio dosta kritikovan od strane korisnika, najviše zbog velikog broja funkcija koje se ne koriste a koje usporavaju telefon, Samsung je rešio da taj trend promeni.

OBARA SVE REKORDE: U svetu do sada poručeno 20 miliona Samung Galaxy S6 smartfona!

U nastavku pogledajte neke od najboljih promena koje donose novi modeli čuvene južnokorejske kompanije.

MULTI WINDOW

Postoji nekoliko proizvođača pametnih telefona koji su u svoje uređaje ubacili ovu funkciju, međutim Samsungov Multi Window je definitivno najbolji. Naime, ovaj mod korisnicima omogućava da ekran podele na dva dela kako bi pokrenuli dve aplikacije istovremeno, ali mogu i da u isto vreme imaju otvoreno do pet aplikacija u "floating" prozorčićima, slično kao na Windows operativnom sistemu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

MOD ZA KORIŠĆENJE JEDNOM RUKOM

Ovo je veoma bitna opcija za telefone sa većim ekranima. One handed mode omogućava da virtuelno smanjite veličinu ekrana onako kako odgovara vašoj ruci.

SMANJIVANJE POZIVA

Veoma često se dešava da prilikom poziva moramo da pronađemo neku informaciju na našem telefonu kako bi je preneli osobi sa kojom pričamo. Android sam po sebi nema mogućnost da se ekran prilikom poziva smanji kako bi mogli da pretražujemo stvari na telefonu, ali novi Samsungov TouchWiz naravno to može.

SORTIRANJE APLIKACIJA U MENIJU

"Stock" Android će aplikacije u meniju sortirati po abecedi, međutim TouchWiz korisniku omogućava da to uradi po svom nahođenju. U meniju je čak moguće i pravljenje foldera kako bi u njih ubacili aplikacije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

SAKRIVANJE APLIKACIJE

Veliki broj korisnika želi da sakrije neke aplikacije na telefonu. TouchWiz vam omogućava da vrlo brzo i lako sakrijete aplikacije iz menija.

ZATVARANJE NEDAVNO KORIŠĆENIH APLIKACIJA

Iako se aplikacije nakon određenog vremena same zatvaraju, one često ostaju na listi nedavno korišćenih aplikacija. Međutim, TouchWiz je omogućio da klikom na jedno dugme očistimo kompletnu listu, umesto da gasimo jednu po jednu.

ISTORIJA U KALKULATORU

Ukoliko ste mislili da kalkulator ne može da postane bolji nego što već jeste ,prevarili ste se. Samsung je omogućio da kalkulator pamti sve što ste računali u njemu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

MENADŽER FAJLOVA

Običan Android verovali ili ne, ne poseduje menadžer fajlova. Na Play Store-u naravno postoje aplikacije koje će taj problem rešiti, ali je opet lepo to što je Samsung svojim korisnicima rešio da ovu mogućnost ponudi čim prvi put uključe telefon.

Ovih 10 stvari može Samsung Galaxy S6, ali ne i iPhone 6!

POWER SAVING MODE

Svaka opcija koja će nam omogućiti da produžimo trajanje baterije je definitivno dobrodošla. Mnogi proizvođači su ponudili ovu mogućnost, ali se naravno Samsungova ipak razlikuje po nečemu. Power Saving će smanjiti jačinu procesora i osvetljenje ekrana, dok će Ultra Power Saving omogućiti samo najosnovnije aplikacije kako bi koristili telefon.

POWER BUTTON MENI

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Držanjem dugmeta za isključivanje uređaja na Samsungovim novim uređajima pojaviće vam se meni koji omogućava gašenje, restartovanje, uključivanje Airplane i Emergency moda. Na klasičnom Androidu jedino što možete da uradite jeste da u potpunosti isključite telefon.

PREVUCITE PRSTOM DA POZOVETE ILI POŠALJITE PORUKU

Novi TouchWiz sada omogućava da prevlačenjem prsta po imenu kontakta direktno pošaljete poruku ili pozovote. Prevlačenje prsta sa leva na desno pozvaće tu osobu, dok će prevlačenje prsta u kontra smeru otvoriti aplikaciju za poruke.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: phonearena.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Greska

    12. mart 2015 | 21:53

    Prosto ne razumem!! Ja imam S5 i ima 90% ovih funkica! Sta je to toliko ekstremno dobro!?

  • ...

    12. mart 2015 | 16:45

    Sve ovo ima i moj s5, cak i s4, ali sto se tiče kvaliteta izrade telefona, nema mu ravnog!

  • Mark!

    12. mart 2015 | 16:25

    Intersantno, ali moj LG G2, star godinu i po, ima vecinu ovih funkcija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA