ODLAZI U ISTORIJU: Čuveni Rapidshare biće ugašen 31. marta!

Nagli pad popularnosti Rapidshare-a dogodio se 2012. godine nakon što je konkurentski servis Megaupload zatvoren od strane američkih vlasti

  • 0

Čuveni servis Rapidshare koji služi za razmenu fajlova na internetu, nažalost će prestati sa radom 31. marta ove godine. Na zvaničnoj stranici ovog servisa nalazi se obaveštenje koje potvrđuje da će se Rapidshare definitivno ugasiti nakon 12 godina postojanja.

Rapidshare osnovan je 2002. godine, a u svom najboljem periodu je beležio stotine miliona poseta mesečno.

Međutim, nagli pad popularnosti ovog servisa dogodio se 2012. godine nakon što je konkurentski servis Megaupload zatvoren od strane američkih vlasti. Rapidshare je od tada počeo da vodi više računa o uklanjanju sadržaja koji krši autorska prava, a sve kako ne bi doživeo istu sudbinu kao Megaupload.

Na kraju se ceo Rapidshare pretvorio u "cloud" servis, a na tom polju je konkurencija zaista velika (Google Drive, Dropbox, One Drive...). To je dovelo do većih cena i manjih mogućnosti u odnosu na konkurenciju, pa je popularnost Rapidshare drastično pala, što je dovelo do odluke da se servis zauvek ugasi.

Koliko je Rapidshare skup najbolje pokazuje primer da on za skladištenje 300 GB podataka godišnje naplaćuje 680 dolara, dok konkurent Dropbox za 1 TB naplaćuje 99 dolara.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: bug.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA