Sony otkrio sve detalje u vezi sa PlayStationom 5: Novi procesor, 8K grafika i izbacivanje hard diska

U pitanju će biti ozbiljna konzola

  • 7

Već neko vreme znamo da Sony radi na narednoj generaciji PlayStationa, a danas smo dobili prve prave detalje o petoj generaciji ove konzole.

Sony obećava da će PlayStation 5 imati 8K grafiku, 3D audio, super brzi SSD i kompatibilnost unazad sa svim PlayStation 4 igrama.

Sudeći po mark Černiju, koji je bio glavni sistemski arhitekta za PS4, nova konzola nije samo apgrejd s boljim performansama, kao što je to bio PS4 PRO.

Unutar petice nas očekuje potpuno novi hardver, uključujući i osmojezgreni procesor baziran na trećoj generaciji AMD Ryzen linije i poseban GPU baziran na AMD Radeon navi hardveru - što bi po prvi put trebalo da na konzolama predstavi ray-tracing.

Foto: AP/Tanjug

Sony je posebnu pažnju posvetio i 3D audiju jer novi AMD čip navodno ima posebnu jedinicu samo za to.

Još jedna velika promena jeste zamena hard diska SSD-om za šta Sony obećava da će ubrzati vreme učitavanja i sam gejmplej.

A možda najvažnija stvar će biti podatak da kompanija obećava da će u pitanju biti spora tranzicija unutar koje će se objavljivati verzije iste igre i za PS4 i PS5 - barem u početku.

Trenutno ne postoji određen datum izlaska nove konzole, ali se ona očekuje u nekom trenutku naredne godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivangm😀🇷🇸

    16. april 2019 | 19:31

    A cena pola MILKE...😀😉🤔

  • Čika delija momak

    17. april 2019 | 08:42

    Još uvek me vrhunski služi PS4 PRO... Da bi imali neke vajde od PS5, mora da se kupi i TV od 2.000€ koji podržava 8K i ostalo, ako nemate takav tv, džabe bacate pare na Sony... Ako budete kupovali, samo zovite ove sto uvoze iz Mađarske i uzmete dosta povoljnije... Tako sam ja PS4pro Ne zalecite se, listajte na "kupujem-prodajem"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA