Sve što treba da znate o Witcher-u da biste od vernog fana serije postali - verni igrač

Zahvaljujući popularnoj TV seriji "The Witcher", veliki broj njenih poklonika zainteresovao se za istoimenu video igru

  • 2

Posle osam knjiga Andžeja Sapkovskog i tri video igre, nastavljanje avantura junaka Geralta nije tako komplikovano koliko možda izgleda. Da je došlo Witcher-ovo (The Witcher) vreme postalo je jasno onog trenutka kada su na društvenim mrežama i grupama na telefonima počeli da se pojavljuju Geraltovi „memovi“.

Naravno, za to je zaslužna Netflix-ova serija koja je naišla na veliku popularnost, i iako većina neće pohrliti ka računaru kako bi se oprobala u PC igri, postoje i ljudi koji žele baš to da urade, piše PC Gamer.

Od koje Witcher igre početi?

 

Za one koji su protagonistu Geralta upoznali tek u TV seriji, ulazak u igru može biti zastrašujuć. Ukoliko želite da budete dodatno uključeni u Geraltov svet, a nemate vremena ni želje da čitate osam knjiga, evo kako najbolje ući u igru i kakav računar vam je potreban kako biste igru pokrenuli i prilagodili je vašem stilu igranja.

Možete preskočiti i Witchera 1 i Witchera 2

 

Prva dva dela igre u najmanju ruku nisu neophodna. Ovo ne znači da se ne radi o dobrim igrama, ali u želji da započne novi sopstveni kanon koji se razlikuje od onog u knjigama, tvorci igre (CD Projekt Red) su Geraltu „podarili“ amneziju na samom početku prvog dela. Ovo je urađeno upravo zbog igrača koji nisu upoznati sa ovim univerzumom, a Geralt vremenom, kako uspešno prolazi avanture, sastavlja deliće izgubljenog sećanja i tako uvodi igrače u svoj svet.

Drugom delu Witchera definitivno vredi posvetiti pažnju ukoliko posle čitanja knjiga, gledanja serije i prelaska Witchera 3 i dalje osećate želju da saznate još. Witchera 1 jeste pojelo vreme, pa ga možete bez griže savesti preskočiti, a ukoliko baš želite da saznate šta se dešava u prva dva dela, možete pogledati IGN-ov petominutni video u kojem je sve objašnjeno, a koji bi vam mogao uštedeti više destina sati igranja.

Witcher 3 morate da odigrate

 

Prva sezona serije odličan je početak za ulazak u Witcher univerzum. Kada je odgledate, bićete upoznati sa većinom glavnih likova koji se pojavljuju u Witcheru 3. Na kraju poslednje epizode, znamo da je Siri dete koje u sebi nosi „drevnu krv“ i da ima specijalne moći iz neobjašnjivih razloga. Znamo da su se ona i Geralt pronašli, znamo kako su se Jenefer i Geralt sreli, upoznajemo se sa Triš i Jaskierom (u igri se zove Dandelion - na poljskom: maslačak, prim. prev.) i Geraltovim nagonom da lovi čudovišta. Znamo da Nilfgaard želi da uspostavi globalnu dominaciju po svaku cenu, znamo da je krug čarobnjaka zatrovan egom i anarhijom. Dakle, znamo sve što je neophodno da znamo.

Witcher 3 uglavnom ignoriše događaje iz prve dve igrice. Na početku, Geralt je u potpunosti povratio svoje sećanje i Siri, koja se ne pojavljuje u prve dve igre, ponovo ulazi u priču. Treći deo Witchera odlično popunjava sve praznine i pruža objašnjenja predstavljajući nove likove, i sumirajući ključne događaje koji su se dogodili između početka igre i prve epizode serije, nijednog trenutka ne preterujući sa objašnjenjima.

Gde kupiti treći deo Witchera?

 

The Witcher 3: Wild Hunt je osnovna verzija igre i suštinski sve što vam je potrebno da počnete. To je avantura koja će vam oduzeti najverovatnije oko 100 sati. Druga mogućnost je kupovina The Witcher 3: Game of the Year izdanja. Ona uključuje i dve ekspanzije - Hearts of Stone i Blod and Wine koje nadograđuju Wild Hunt i donose dodatnih 50 sati igranja, nove likove, lokacije i kvestove.

GOG: Možete kupiti treći deo Witchera u digitalnoj prodavnici kompanije koja je napravila i igru, bez DRM-a. To znači da nema potrebe za instaliranjem posebnog softvera za igru. Samo je preuzmire, instalijatre i igrajte - iako je GOG Galaxy 2.0 odličan klijent za upravljanje vašom digitalnom bilbiotekom.

Steam: Ukoliko želite i sve fensi opcije i lako upravljanje bibliotekom, Steam je najbolja opcija za vas.

Humble na akciji povremeno prodaje The Witcher 3: Game of the Year ediciju za 15 dolara, a redovna cena je 50 dolara. Uključuje i GOG ključ kojim dobijate pristup kompletnoj verziji ove, mnogima najbolje igre svih vremena.

Hardverska zahtevnost

 

Sasvim je u redu igrati Witchera i na konzoli, ali topla preporuka je da se igra na PC-ju, ako je moguće. To je jedna od najlepših igara ikada napravljenih, i treba je videti u najboljem svetlu - pri maksimalnim detaljima i grafičkim podešavanjima. Ali, ukoliko ste novajlija u svetu igara, saznanje kakav će vam računar biti potreban da bi iz igre izvukli maksimum, pomalo će vas uplašiti.

Witcher 3 stara pet godina, što je dobra vest kada je u pitanju hardverska zahtevnost. Ako imate računar star manje od pet godina koji ima i grafičku karticu, trebalo bi da možete da igrate Witchera na kompjuteru. Procesor je manje važan od grafičke karte.

Što se trenutnog hardvera tiče, GeFroce GTX 1050 ili Radeon RX 560 mogu da iznesu igru u 1080p rezoluciji i medium podešavanjima, održavajući stabilnih 30 fps (frejmova po sekundi). Ovo je minimum da bi se uživalo u prelepom Witcher svetu.

Za bolju grafiku i performanse, trebaće vam brža grafička kartica. Nvidia GeFroce GTX 1070 ili GTX 1660 Super - mogu da obezbede 60 frejmova po sekundi, kao i AMD RX Vega 56 ili RX 5700.

Kako dodatno poboljšati igru na računaru?

 

Ako ste novajlija u svetu igara, pre svega: dobro došli. Kao drugo, imamo jednu reč za vas - modovi su dodaci koji igračima omogućavaju da promene način igranja igre ili izgled, od sitnih podešavanja do velikih izmena.

Kako biste saznali gde možete preuzeti modove i kako ih instalirati, pogledajte listu najboljih modova za Witcher 3.

(Telegraf.rs/G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    26. januar 2020 | 06:30

    Serija je i vise neko solidna,preporucujem svima da pogledaju.

  • Luk

    25. januar 2020 | 18:01

    Pročitajte sve knjige, odigrajte oba prethodna dela igre i odgledajte seriju. Oduzeće vam tri puta manje vremena nego završetak trećeg dela igre, što ćete i utvrditi kad počnete da igrate, a i biće vam zabavnije i više ćete znati o samom svetu kom su potrebni Vešci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA