≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

ChatGPT ponovo radi: Servis imao "veliki" prekid koji je trajao 90 minuta

Vreme čitanja: oko 1 min.

ChatGPT je ponovo radi nakon što je bio nedostupan za svojih 100 miliona nedeljnih korisnika, zbog prekida koji je trajao više od 90 minuta

  • 0
chatGPT Foto: Pavlo Gonchar / Zuma Press / Profimedia

ChatGPT kompanije OpenAI ponovo radi normalno nakon što je bio nedostupan za svojih 100 miliona nedeljnih aktivnih korisnika. ChatGPT je prestao sa radom neposredno pre 15 časova po našem vremenu i bio je nedostupan više od 90 minuta.

OpenAI je saopštio da je doživeo "veliki" prekid rada koji je takođe uticao na usluge API mreže. Korisnici ChatGPT-a su tokom prekida bili dočekani porukom "ChatGPT trenutno radi sa punim kapacitetom".

OpenAI navodi da je "primenjeno rešenje i postepeno vidimo oporavak usluga". OpenAI trenutno prati servis kako bi se uverio da nema daljih problema, s obzirom na to da je ovaj najnoviji prekid usledio dan nakon što je delimični prekid uticao na ChatGPT i API usluge nekoliko sati sinoć.

ChatGPT nije imao značajnih problema već mesecima, pri čemu AI pokretani servis nastavlja da bude jedan od najbrže rastućih ikada. Za manje od godinu dana, dostigao je 100 miliona nedeljnih korisnika, sa preko 2 miliona programera koji razvijaju na OpenAI-jevim API uslugama.

OpenAI je održao svoju prvu konferenciju za programere u ponedeljak, najavljujući GPT-4 Turbo i GPT's platformu koja omogućava svima da prave svoje verzije četbotova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA