≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

OpenAI privremeno stopirao prijave za ChatGPT Plus zbog velike potražnje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porast interesovanja za ChatGPT Plus pokazuje koliko brzo se tehnologija veštačke inteligencije razvija i koliko je tražena

  • 0

OpenAI, kompanija koja stoji iza popularnog četbota, objavila je da privremeno obustavlja nove prijave za svoju premium uslugu ChatGPT Plus. Ovaj potez dolazi kao odgovor na neočekivani porast potražnje koji je usledio nakon nedavnog događaja koji su nazvali "devday".

Sam Altman, direktor OpenAI-a, objavio je na svom X nalogu da su morali da pauziraju nove prijave kako bi osigurali da svi korisnici imaju pozitivno iskustvo.

Naglasak je stavljen na očuvanje kvaliteta usluge usled naglog povećanja broja korisnika.

Iako su nove prijave trenutno stopirane, Altman podseća zainteresovane korisnike da se mogu prijaviti za obaveštenja unutar aplikacije kako bi bili obavešteni kada se prijave ponovo otvore. Ovaj korak je usmeren na održavanje stabilnosti i performansi usluge, iako je jasno da je interesovanje za ChatGPT Plus premašilo sva očekivanja.

Porast interesovanja za ChatGPT Plus pokazuje koliko brzo se tehnologija veštačke inteligencije razvija i koliko je tražena. Odluka kompanije da privremeno obustavi nove prijave je primer kako kompanije koje razvijaju AI tehnologiju moraju da balansiraju između inovacija i održavanja visokog kvaliteta usluge.

Ovaj razvoj događaja sigurno će biti razočaranje za one koji su se nadali da će se pridružiti usluzi, ali takođe govori o snazi i potencijalu ChatGPT-ja kao alata. S obzirom na to da je tvit Altmana privukao preko milion pregleda, jasno je da postoji značajan javni interes za ovu platformu.

OpenAI još uvek nije pružio konkretan vremenski okvir kada će nove prijave biti ponovo moguće, ali je naglašeno da kompanija radi na proširenju svojih kapaciteta kako bi izašla u susret rastućoj potražnji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA