BRZ, LEP, FUNKCIONALAN: Vivaldi je novi browser koji preti da ugrozi Chrome i Mozillu (FOTO) (VIDEO)

Vivaldi je najavljen još pre godinu dana i od tada je bio u javnoj beta fazi, a nakon nekoliko miliona preuzimanja, verzija 1.0 je sada prva zvanična verzija dostupna svima

  • 0

Danas je na internet scenu stigao novi pretraživač pod nazivom Vivaldi. Ovaj browser je napravio osnivač i nekadašnji generalni direktor Opere, a namenjen je naprednijim korisnicima, kao i ljudima koji vole da imaju potpunu kontrolu dok surfuju internetom.

Ovo je Vivaldi, novi internet pretraživač. Da li će ugroziti Firefox i Chrome?

Vivaldi je najavljen još pre godinu dana i od tada je bio u javnoj beta fazi, a nakon nekoliko miliona preuzimanja, verzija 1.0 je sada prva zvanična verzija dostupna svima.

Ovaj browser dolazi sa velikim brojem podešavanja i mogućnostima za prilagođavanje, a među opcijama su, između ostalih, spajanje sličnih tabova u jedan, pomeranje mesta na kojem će se prikazivati otvoreni tabovi, ugrađen alat za beleženje podsetnika, gomila prečica...

Vivaldi je takođe "prijatan za oko", jer će automatski prilagođavati boje u zavisnosti od sajta koji je otvoren. Naravno, ovu opciju je moguće isključiti ukoliko vam se ne dopada.

Printskrin: Youtube/Jeff Linux Turner Printskrin: Youtube/Jeff Linux Turner

U suštini, prednost Vivaldija u odnosu na Chrome, Firefox i druge pretraživače je ta što gomilu stvari možete odmah promeniti i prilagoditi sebi, bez potrebe za instaliranjem dodatnih ekstenzija.

Još jedna od prednosti je i podržavanje većine Chrome ekstenzija.

Teško je reći da li će Vivaldi uspeti da ugrozi popularnost Chrome-a i Mozille, ali prva verzija ovog browsera zaista nudi puno opcija zbog kojih ga je vredno isprobati.

Vivaldi internet pretraživač možete preuzeti OVDE.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA