≫ 

YouTube ukida antivakserski sadržaj: Zabrana se ne odnosi samo na vakcine protiv korone

Platforma je prethodno uvela pravilo o zabrani dezinformacija u vezi sa virusom korona, za vreme pandemije, uključujući i one o tretmanima i prevenciji

  • 12
YouTube, Jutjub, Logo Foto: Unsplash

Kompanija YouTube donela je odluku da na svojoj internet stranici blokira antivakserski sadržaj i to ne samo onaj koji se odnosi na vakcine protiv virusa korona, već i na sve ostale, poput vakcina protiv malih ili velikih boginja.

Kako piše Vašington post pozivajući se na potpredsednika YouTube-a za pitanja globalnog poverenja i bezbednosti Meta Halprina, kompanija će da zabrani i poznate aktiviste koji se bore protiv vakcina, a to će učiniti ukidanjem nekoliko naloga.

- Tu uključujemo sadržaj koji lažno tvrdi da odobrene vakcine izazivaju autizam, rak ili sterilitet, ili da supstance u vakcinama mogu da prate one koji ih prime - navodi se u saopštenju kompanije, koja je dodala će se njena pravila primeniti na specifične vakcine, kao što su one protiv boginja, ali i na opšte tvrdnje o vakcinama.

Platforma je prethodno uvela pravilo o zabrani dezinformacija u vezi sa virusom korona, za vreme pandemije, uključujući i one o tretmanima i prevenciji. Međutim, u sredu je navela da su se lažne tvrdnje prelile i u druge oblasti medicine.

Video: Antivakseri izašli na ulice Beograda: Protestovali i protiv gej parade, kordon policije ih zaustavio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB

    29. septembar 2021 | 19:14

    Na zalost, svakog dana sve vise mislim da nesto ovde smrdi sa vakcinama. Nije normalan ovoliki mediski pritisak svuda u svetu, apsolutno ti ne ostavljaju slobodu izbora i misljenja. Mediski pritisak, ucene sa kovid propusnicama, novcani podsticaj, zastrasivanje ogromnim ciframa itd.. Nisam teoreticar zavere ali stvarno, mnogo smrdi..

  • Ko

    29. septembar 2021 | 16:57

    Ko priča i spominje kontrolu mase, jednoumlje realnost....?

  • Jovana

    29. septembar 2021 | 20:19

    Nisam protiv vakcina, vakcinisana sam, ali bih volela da mi neko objasni. Ako svaki lek može da izazove neželjene efekte po čemu bi onda vakcina bila drugačija?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA