≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Google obeležava 25. godina postojanja posebnom animacijom: Od prostog pretraživača do tehnološkog giganta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Google proslavlja svoj 25. rođendan posebnom animacijom koja prikazuje evoluciju logotipa kompanije tokom godina

  • 0
Google 25. rodjendan Printskrin: Google

Svetski tehnološki gigant Google danas proslavlja svoj 25. rođendan posebnom animacijom koja je posvećena evoluciji logotipa kompanije tokom godina. Na svojoj početnoj stranici, korisnici mogu videti kako je čuveno Google-ovo "G" pretrpelo mnoge transformacije, aludirajući na širok spektar proizvoda i usluga koje kompanija sada nudi.

Google je osnovan 4. septembra 1998. godine, ali je izabrao 27. septembar za proslavu svog rođendana. Ovaj datum nije slučajno odabran. U početku, Google je rođendan slavio 7. septembra, dan kada je prvi put domen google.com registrovan. Međutim, kako je kompanija rasla, odlučila je da proslavu premesti na 27. septembar kako bi se poklopila sa datumom kada je Google prvi put objavio veliki broj stranica u svom indeksu pretrage, simbolizujući ogromni rast i potencijal koji je prepoznat.

Od svog osnivanja, Google je mnogo više od prostog pretraživača. S godinama je kompanija proširila svoj asortiman proizvoda i usluga. Od Gmail-a, koji je postavio nove standarde za elektronsku poštu, preko Androida, operativnog sistema koji pokreće većinu pametnih telefona danas, do Google Maps-a koji su revolucionarizovali način na koji se korisnici orijentišu i putuju - Google je postao nerazdvojni deo naših svakodnevnih života.

Ne samo što je Google bio pionir u mnogim aspektima tehnologije, već je i redefinisao kako se oglašavanje vrši na internetu. Njihova usluga Google AdWords (sada Google Ads) omogućila je kompanijama da ciljaju svoje potencijalne kupce na način koji prethodno nije bio moguć. Ova inovacija je donela novu eru digitalnog marketinga i postavila temelje za mnoge druge usluge koje danas koristimo.

S obzirom na sve ovo, možemo sa sigurnošću reći da je Google odigrao ključnu ulogu u oblikovanju digitalne ere u kojoj danas živimo. Dok proslavljamo ovaj značajan jubilej, ne možemo a da se ne zapitamo: šta je sledeće za Google? Samo vreme će pokazati, ali ono što je sigurno jeste da će kompanija nastaviti da oblikuje našu digitalnu budućnost na mnoge uzbudljive načine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA