Skype slavi 10. rođendan

Skype na mesečnom nivou koristi 300 miliona ljudi, a svakog dana na globalnom nivou se obavljaju razgovori u trajanju od dve milijarde minuta što ga čini sastavnim delom naše svakodnevice

  • 4

Na današnji dan pre tačno 10 godina svet je dobio Skype, sredstvo komunikacije bez kojeg se danas teško mogu zamisliti privatni, ali i poslovni odnosi na daljinu.

Povodom obeležavanja velikog jubileja, Skype poklanja 30 besplatnih Skype Wi-Fi minuta svim korisnicima, a da bi se poklon iskoristio u narednih 30 dana potrebna je registracija u naredna 24 sata. Više informacija o načinu na koji funkcioniše Skype Wi-Fi, korisnici mogu pronaći na Skype blogu.

Od lansiranja do danas broj korisnika Skype se neprestano uvećava. Danas oko 300 miliona ljudi na mesečnom nivou koristi Skype, dok se svakoga dana na globalnom nivou obavljaju razgovori u trajanju od dve milijarde minuta.

Široku primenu Skype ima i u obrazovanju, a jedan od najsvetlijih primera sa našeg podneblja predstavlja primer učiteljice u Pančevu,  koja je pre tri godine pomoću Skypea priključila bolesnu učenicu ostatku razreda i tako učinila da ona neometano završi razred.

Još 2007. godine, lekar Alan Okrainec iz Kanade je pomoću Skypea učio svoje studente iz zemalja u razvoju kako da obave laporaskopiju.

Danas Skype nastavlja svoju viziju, koja podrazumeva dostupnost na svim platformama i svim vrstama uređaja.

Deset godina od nastanka, Skype je postao integralni deo naše svakodnevice, što je potvrđeno i integracijom ovog alata u Windows 8.1 koji će korisnicima širom sveta postati dostupan 18. oktobra ove godine.

(Telegrad.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA