≫ 

Da li ste ikada nekome poslali svoj nagi selfi? Novi japanski telefon će vas u tome sprečiti!

"Budžet" Android telefon Tone e20 ima ekran od 6,26 inča, opremljen je sistemom od tri kamere i košta samo 180 dolara

  • 1

Da li ste ikada do sada nekome poslali svoj nagi selfi? Ako jeste, budite sigurni da niste jedini...

Prema jednoj studiji od pre nekoliko godina, gotovo 50 odsto odraslih Amerikanaca šalje ili je bar jednom poslalo nekome svoju nagu fotografiju ili video. Istraživanje ženskog magazina Cosmopolitan pokazalo je da se 89 odsto devojaka - milenijalki fotografisalo nago.

Ali ko kupi, ili kome kupe, ovaj telefon, to više neće moći da radi...

Japanski "budžet" Android telefon Tone e20 ima ekran od 6,26 inča, opremljen je sistemom od tri kamere i košta samo 180 dolara. I ništa tu ne bi bilo čudno, da nije onoga što je njegova glavna karakteristika.

e20 je opremljen Smartphone Protection softverom, zasnovanom na veštačkoj inteligenciji, koji je u stanju da detektuje kada neko želi da napravi svoju nagu selfi fotografiju i to onemogućava.

Kada je fotografija za koju algoritam softvera za obradu posumnja da je prikaz nagog tela, softver će onemogućiti njeno snimanje u galeriju telefona.

Ova opcija je smišljena sa namerom da zaštiti mlade Japance od pravljenja fotografija zbog kojih bi jednoga dana mogli da zažale. e20 ima i mogućnost povezivanja sa telefonom druge osobe, pa tako sam uređaj može roditeljima da pošalje upozorenja o tome da je njihovo dete pokušalo da snimi neprikladnu fotografiju, piše Cnet.

Veštačku inteligenciju koja je u stanju da prepoznaje sadržaj fotografija upotrebljavaju Facebook i Google za sprečavanje širenja nepoželjnog i nelegalnog sadržaja.

(Telegrf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA