≫ 

Android je sve češća meta virusa i hakera, a ovo su najbolja rešenja protiv njih

Dosta antivirus aplikacija nudi mnogo bolju zaštitu od one koju najčešće svi imamo na telefonima...

  • 1
hakovan telefon Foto: Pixabay

Operativni sistem Android u poslednje vreme je česta meta hakera i sajber kriminalaca. Zato se korisnicima preporučuje da na svoje Android uređaje instaliraju kvalitetan antivirusni softver.

Stručnjaci Nezavisnog instituta za sajber bezbednost iz Magdeburga (AV-Test) nedavno su sproveli istraživanje kako bi otkrili koji su antivirusi za Android trenutno najbolji.

Rezultati testiranja su pokazali da su rešenja drugih developera bolja od onih koja nudi Google, pa čak i ona koja su besplatna.

Na testu se našlo 17 antivirusnih rešenja čiji je "endžin" testiran u 3 različite kategorije: stepen zaštite, performanse i ukupna korisnost. Svaka kategorija može da se osvoji maksimalnih 6 bodova.

Čak 11 antivirus aplikacija osvojilo je maksimalnih 18 bodova. To su: AhnLab V3 Mobile Security, Avast Mobile Security, AVG Antivirus Free, Avira Antivirus Security, Bitdefender Mobile Security, G Data Mobile Security, Kaspersky Internet Security for Android, McAfee Mobile Security, NortonLifeLock Norton 360, Protected.net Total AV i Trend Micro Mobile Security.

Google Play Protect koji svi korisnici imaju insaliran na svom telefonu pokazao se kao najlošiji i uspeo je da zadovolji samo po performansama, dok je i za zaštitu i za korisnost dobio nula bodova.

Android antivirus Foto: AV-Test

Stručnjaci AV-Testa su konstatovali da Google Play Protect ne pruža dovolja stepen zaštite Android uređaja protiv različitih malicioznih faktora, zbog čega su preporučili korisnicima da na svoje  telefone instaliraju neki od dobro ocenjenih antivirusa.

Video: Ova aplikacija prevodi sve što vaša mačka mjaukne u ljudski glas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hyundai

    24. decembar 2020 | 17:28

    Ne koristim ni jedan antivirus. Po meni je to glupost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA