Kako su fotografije jednog savršenog dana u prirodi postale naše uspomene za ceo život

Moj novi Samsung Galaxy S21+ zaista se pokazao kao pravi pratilac u situacijama kada želimo da zabeležimo nezaboravne porodične trenutke…

  • 2
Samsung Galaxy S21+ Foto: Telegraf.rs

Konačno smo dočekali lepše i toplije vreme, pa smo počeli da pričamo o tome kako ćemo prvi sledeći sunčani vikend obavezno iskoristiti za izlet u prirodi.

Deci sam više puta pričao kako me je moj ćale, kada sam bio mali, skoro svakog prolećnog i letnjeg vikenda, vodio na Avalu. Došli bismo autobusom, kupili doručak u pekari u podnožju planine, a onda peške krenuli ka vrhu.

I njemu, i mami je lepa navika provođenja vikenda u prirodi ostala od njihovih roditelja, mojih baka i deka, koji su na uranke prvo išli za majske praznike sa prvim zracima sunca, da bi im se to onda toliko svidelo da je postalo lepa porodična navika.

Sunce, šuma, grane Foto: Telegraf.rs

I konačno je došao jedan takav vikend, idealan za prvi ovogodišnji odlazak u prirodu i pravo porodično duženje, posle dužeg vremena koje smo, iz poznatih razloga, uglavnom provodili u kući.

A kako sam nedavno postao vlasnik novog Samsunga Galaxy S21+, deca su me veče pre izleta zadužila za fotografisanje celog dana. Bili su prilično uporni u ubeđivanju da će fotke snimljene mojim novim telefonom moći da im donesu mnogo više lajkova na "fejsu" i Instagramu, nego one sa njihovih telefona.

I dok sam ih čekao pored kola da siđu iz stana i spakuju se za polazak "opalio" sam jedan selfi, a potom i napravio par fotki okolnih prizora, kroz prirodni filter ranojutarnje izmaglice posečene tek izašlim zracima Sunca. Kad sam otvorio galeriju da pogledam šta sam uradio, bio sam veoma prijatno iznenađen. Fotografije su zaista bile fenomenalne!

Sunce, šuma, grane Foto: Telegraf.rs

Oduševljen time, u toku vožnje sam rešio da celu našu avanturu toga dana dokumentujem vrhunskim fotografijama. Zaključio sam da će superiorni sistem kamera profesionalnog kvaliteta, ovo porodično iskustvo učiniti zaista neponovljivim. Znao sam već tada da ćemo se tim slikama kasnije često vraćati, kao i da će deca zaista pokupiti "brdo" lajkova na mrežama.

Od momenta kada smo se parkirali u podnožju Avale, pa sve do našeg starog mesta na vrhu, malo zavučenog u odnosu na glavani prostor oko tornja, na kome smo stalno prostirali ćebe za praznični doručak, nisam prestajao da škljocam.

Sunce već podiglo visoko, pa se hrabro probijalo kroz krošnje drveća, dajući svakoj fotografiji neodoljivi šmek šumske mističnosti. Deca su razdragano trčala uzbrdo, zastajala kada bi se umorila, onda se odmarala naslonjena na neko drvo, čekajući mamu da ih stigne i da im da vode. I tako nekoliko puta do vrha…

Sunce, šuma, potok Foto: Telegraf.rs

Samsungov sistem trostruke kamere, potpomognut naprednim sistemom veštačke inteligencije, maksimalno je koristio svu svoju hardversku i softversku snagu. Pametni telefon je svu svoju "pamet" pokazivo na najbolji mogući način, intuitivno procenjujući situacije koje sam fotografisao, prilagođavao se sadržaju svakog nastalog snimka, dajući savršen konačni rezultat.

Tako je bilo i kada smo konačno seli da doručkujemo. Oni su navalili na klopu, a ja telefon nisam ispuštao iz ruku. Domaći hleb, sir i pršuta, nekoliko strukova mladog luka i jarko crvenih paradajza, radosna deca koja doručkuju i šumski pejzaž u pozadini, izgledali su kao savršena fotografija iz turističkog kataloga. Toliko savršena da mi ta slika sada stoji na radnom stolu u kancelariji!

Nisam im dao da se pre mene popnu na Avalski toranj. Hteo sam da isprobam kako igra moje dece na travnjaku ispod izgled kada je fotografiše moćna Samsung kamera sa visine od 200 metara. Naravno, zumirane fotografije retko kada mogu biti toliko savršene kao one bez zuma, ali su moćne kamere potpomognute unapređenom Space Zoom funkcijom, dale dosta jasne rezultate pri uvećanju od čak 30 puta.

Drvo, šuma Foto: Telegraf.rs

Čim su i oni stigli gore, deca su mi odmah otela telefon iz ruku i krenula da slikaju selfije. Mislim da možda preteruju sa time, ali nisam ni ja baš toliko mator da ne znam da im dobar selfi mnogo znači na Instagramu i Facebooku.

A pošto su ih već ranije "fotkali" mojim novim Samsungom, primetili su koliko on precizno i kvalitetno izdvaja onoga ko slika od okoline iza njega. Njegova poboljšana 3D analiza objekata, kao i napredne opcije osvetljenja i pozadinskih efekata, za koje je zadužena veštačka inteligencija, "škljocaju" zaista vrhunske selfije.

Kraj našeg današnjeg prodičnog druženja u prirodi krunisali smo zajedničkom fotografijom sa najvišeg vrha Avala, odnosno sa galerije Avalskog tornja. Zamolili smo jedan mladi koji se tu zatekao da nam pomogne i napravi par fotografija cele porodice.

Šuma, ljudi, šetnja Foto: Telegraf.rs

Devojka sa velikim profesionalnim fotoaparatom oko vrata bila je zadivljena kada je na ekranu mog novog Galaxyja S21+ videla fotografije koje je snimila. Veliki Dynamic AMOLED Infinity-O displej, sa frekvencijom osvežavanja od 120Hz, učinio je njene fotografije nestvarno lepim. Toliko da će se jedna od njih sigurno naći uramljena na zidu naše dnevne sobe.

Kada sam u povratku u podnožje planine pogledao telefon, baterija je i posle toliko škljocanja bila tek nekih tridesetak odsto ispražnjena. Moj novi telefon je definitivno pokazao da je pravi pratilac u situacijama kada želimo da zabeležimo nezaboravne porodične trenutke.

Samsung Galaxy S21+ Foto: Telegraf.rs

A kada smo, te večeri, na velikom ekranu našag Samsung televizora gledali fotografije savršeno provedenog dana u prirodi, svi smo pomislili na isto. Na našim porodičnim fotogarafijama nedostajali su nam samo bake i deke, oni koji su nas naučili da savršeni porodični trenuci predstavljaju uspomene koje ostaju za ceo život. A fotografije sa mog novog Galaxyja S21+ upravo to i dokazuju!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA