≫ 

Ovo "svemirsko punjenje" puni četiri uređaja odjednom na razdaljini od 3 metra

Motorola Space Charging je uređaj opremljen sa 1600 antena, koji sa svoje prednje strane pokriva ugao od 100 stepeni

  • 0
Motorola Space Charging Foto: Motorola

Nakon što je Xiaomi početkom godine predstavio revolucionarnu tehnologiju daljinskog bežičnog punjenja baterija - Mi Air Charge, konkurencija je izgleda odlučila da odgovori. Motorola je upravo prikazala svoj Space Charging sistem, koji je u stanju da bežično puni četiri telefona odjednom i to udaljenosti od 3 metra od bazne stanice.

A da je zaista reč o potezu koji je direktno usmeren na kinesku konkurenciju može da se zaključi iz činjenice da je američka kompanija video koji prikazuje demonstaciju Space Charging tehnologije objavila na svom nalogu na kineskoj društvenoj mreži Weibo.

Motorola Space Charging je uređaj opremljen sa 1600 antena, koji sa svoje prednje strane pokriva ugao od 100 stepeni. To mu omogućava da njegov signal prodire kroz tanje stvari, pa korisnik neće morati da obraća pažnju da li se nešto nalazi između njega i bežičnog punjača.

Međutim, za razliku od Xiaomijevog rešenja koje je već u razvoju, Motorolina tehnologija je još uvek u povoju. To se može zaključiti i po tome što Motorola Space Charging puni maksimalnom snagom od samo 5W, što je sporo za današnje standarde.

Kao i u Xiaomijevom slučaju, Motorolin Space Charging može da puni i druge uređaje i gedžete koji podržavaju bežično punjenje. Tako, na primer, bežične slušalice koje se nalaze u blizini Space Chargera, makar u teoriji, nikada neće biti potrebno dopunjavati ukolko se koriste u prostoru u kome je punjač.

Da li Motorola planira da od ovoga napravi komercijalni proizvod, kada i koliko bi mogao da košta nije poznato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA