Kako je moj novi Huawei postao idealan saputnik za bindžovanje serija

Osim manjih dimenzija ekrana, nisam imao utisak da ne gledam svoj veliki FullHD televizor...

  • 5

Kao pasionirani ljubitelj tehnologije, oduvek sam dosta pažnje poklanjao karakteristikama i komponentama uređaja koje kupujem. Procesori, memorije, grafika, kamere, baterije, slušalice... svemu tome sam poklanjao mnogo pažnje. Računao sam da, ako su najvažnije komponente dobre, i sve ostalo mora da bude.

Ustvari, kada malo bolje razmislim, mislim da sam jedino ekranima svojih prethodnih pametnih satova, telefona i laptopova poklanjao manje pažnje u odnosu na sve ostalo.

Kada sam, nedavno, počeo da tragam za novim telefonom, budući da je stari već bio "na izdisaju", za oko mi je zapao Huawei nova 9, dopadljiv uređaj odličnog dizajna i karakteristika. Zbog zaista fenomenalnih karakteristika za srednju klasu uređaja, za njega sam se lako odlučio. A pošto sam svoju novu 9 rezervisao u promotivnom periodu, uz nju sam dobio i Huawei FreeBuds 4 bežične slušalice. Pun pogodak!

FullHD Plus kao UltraHD

Telefon sa zadovoljstvom koristim već skoro puna dva meseca, ali ono čime sam počeo ovu priču otkrio sam tek ovih dana. Huawei nova 9 je pametni telefon opremljen ekranom koji je, svakako, jedna od njegovih jačih strana.

Reč je o OLED displeju dijagonale 6,57 inča, sa osvežavanjem od maksimalnih 120Hz, koji emituje prikaz od milijardu boja i odlično se "bori" sa prikazom videa u HDR rezoluciji.

Kistalno čist prikaz slike čini da FullHD Plus bukvalno izgleda kao da je pravi UltraHD, pošto je skoro nemoguće primetiti posledice niže rezolucije ekrana.

Odlična serija

Sve to sam, naravno, znao, ali nisam obraćao posebnu pažnju sve dok ovog vikenda nisam ostao zavejan na auto-putu. Ne baš zavejan, ali je moje standardno putovanje sa juga zemlje, zbog snežnog nevremena, potrajalo skoro puna tri sata duže.

Shvativši pred put da bi on baš tako mogao da prođe, na telefon sam sa laptopa prebacio prvih nekoliko epizoda serije koju mi je devojka par dana ranije preporučila. Na putu do autobuske stanice, telefonom sam snimao ulice pod snegom i automobile koji se bore sa smetovima.

Čim sam seo u autobus, snimke sam pažljivo pregledao, isekao najbolje kadrove iz njih i potom ih poslao u redakciju, da bi se oni uskoro našli u glavnoj vesti na naslovnici našeg portala. A tu je najveću ulogu odigrala fenomenalna brzina odziva ekrana, koja mi je omogućila da sve bude gotovo u najkraćem roku.

Kad sam to završio, postavio sam telefon na stočić montiran na naslon sedišta ispred, zavalio se u svoje sedište, i pustio seriju. Moja devojka je bila u pravu, serija je zaista bila odlična i držala mi je pažnju sve do Beograda.

Bindžovanje

Osim manjih dimenzija ekrana, nisam imao utisak da ne gledam svoj veliki FullHD televizor, čija je dijagonala bila nekih 8 puta duža. Kristalno jasne boje i odličan kontrast ekrana omogućili su mi da seriju gledam kao kod kuće. Brze promene ritma, odnosno smenjivanje kadrova i radnje, odvijale su bez ikakvih problema.

Sa izuzetom serijom na fenomenalnom ekranu i odličnim FreeBuds 4 bežičnim slušalicama, putovanje mi je prošlo mnogo brže nego što bi se, u takvim okolnostima, moglo očekivati.

Kada sam konačno stigao kući, devojka mi je rekla da je bila veoma nestrpljiva i da nije mogla da me sačeka, pa je odlučila da preskoči naš redovni ritual bindžovanja serija nedeljom popodne. Tada sam joj ispričao šta se i kako dogodilo, i rekao da sam tokom puta stigao da pogledam čak četiri epizode serije.

Nije bilo baš kao na velikom ekranu, ali su fenomenalne karaktristike odličnog Huawijevog OLED-a uspele da nadoknade nedostatak velike dijagonale. A kako sam ja uspeo da pogledam jednu epizodu više od nje, zadovoljno sam otišao na spavanje ostavivši je da me stigne pa da sutra veče možemo da nastavimo sa našim omiljenim zajedničkim ritualom.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA