Huawei nova 10 Pro: Nova era mobilne fotografije

Ovo je jedna od onih situacija kada kažete sebi “previše dobro zvuči da bi bilo istinito”, a ipak se ispostavi da je čista istina

  • 1
Huawei nova 10 Pro Foto: Nikola Anđić

Pisali smo da je Huawei nova 10 Pro telefon kreiran sa jedinstvenom idejom na umu: da omogući ljudima da slikaju najbolje moguće selfije i snimaju fantastične vlogove.

Kada pogledate specifikacije na papiru, to zaista deluje tako. Pa ipak, neki skepticizam često postoji u našim mislima.

"Ma ne može to toliko dobro da bude", kažemo sebi, dopuštajući tom često neosnovanom nepoverenju da pobedi. Utoliko bude bolje kada se pojavi uređaj koji nas apsolutno uveri u to da može da bude toliko dobar i da je sve što obećava neosporiva istina.

Huawei nova 10 Pro je jedan takav uređaj.

Na stranu to što je u pitanju glamurozni saputnik koji će vas po samom dizajnu izdvojiti od drugih, sistem kamera ovog telefona je ono gde zaista blista. Govorimo o uređaju u koji je “upakovano” toliko inovacija i tehnoloških dostignuća da vas ne bih krivio da se zapitate kako su, pobogu, to uspeli.

Pa ipak jesu.

Huawei nova 10 Pro donosi revoluciju u oblasti prednjih kamera pametnih telefona. Reč je o dve kamere sa dodatnim senzorima, smeštene u gornjem uglu ekrana.

Prva kamera je namenjena za snimanje portreta u krupnom planu, što je novitet u Huawei ponudi. Poseduje rezoluciju od 8 MP, uz prisustvo autofokusa i optičkog zuma. Druga kamera, sa rekordnih 60 MP u svetu pametnih telefona kada su u pitanju prednje kamere, poseduje ultraširoki ugao sa autofokusom (Quad Phased Detection Autofocus).

Njen ugao slikanja i snimanja je 100 stepeni, a takođe podržava i 4K rezoluciju. Uz dodatne foto-efekte i aplikacije koje pomažu pri editovanju video snimaka, Huawei nova 10 Pro garantuje vrhunsku zabavu koja može trajati, i trajati.

Zahvaljujući nadograđenom HUAWEI Multi-Vision fotografisanju, možeš slobodno zumirati između 0,7x i 5x dok snimaš pomoću ove "zveri" od selfi kamere.

"Šta da uzmem, treba mi neka dobra prednja kamera, kupio sam stalak, hoću da snimam za TikTok", pitao me je neko pre neki dan.

Reći ću vama ono što sam rekao njemu - Huawei nova 10 Pro ima najbolju prednju kameru na tržištu.

Sistem zadnjih kamera je takođe izuzetno dobar. Imamo glavni senzor od 50 MP sa faznim autofokusom, ultraširokougaonu kameru od 8 MP i senzor dubine od 2 MP. Fotografije koje ovaj telefon pravi su izvanredne u gotovo svim uslovima osvetljenja.

Ono što je mene "oduvalo" je funkcija koju oni zovu follow focus. Kada je jedna osoba u kadru, fokus kamere će se automatski zaključati na subjektu. Ali, sa više osoba u fokusu, zadnja kamera vam omogućava da izaberete jednu osobu koju želite da pratite.

Čak i kada se subjekt izgubi iz kadra, a zatim vrati, kamera će ponovo pratiti tu osobu.

Ovo je potpuno izvanredno. Možda želite da pratite samo svoje dete na fudbalskoj utakmici, ili da pratite samo mladu na venčanju, to možete prostim klikom.

Dobro, slikali ste, snimali ceo dan i sada ste ostali bez baterije. Šta sad?

Huawei se pametno pobrinuo da uz nova 10 Pro model dođe i 100 W Huawei SuperCharge punjač sa tehnologijom brzog punjenja, koji efikasno puni bateriju za manje od pola sata.

Huawei nova 10 Pro je nesumnjivo zver u svom segmentu. Uređaj je elegantan, i primetio sam da mi se savršeno slaže sa Huawei Watch GT 3 pametnim satom koji svakodnevno nosim.

Huawei zna šta radi, i to je već nego vreme nesumnjivo jasno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA