≫ 

Ovo je jedini laptop ispod 300 evra koji se isplati kupiti ako želite da radi odlično

Zaboravite na Windows laptopove i razmislite o Chromebooku

  • 0

I dok su proteklih godina postojali legitimni razlozi da vam Windows laptop uvek bude prvi izbor, situacija se sada drastično promenila.

Za većinu korisnika Chromebook uređaji nude bolje performanse i mnogo manje održavanja.

Bilo da je vašoj deci potreban laptop ili vi želite mašinu koja neće podizati sistem 5 minuta, onda je Chromebook definitivno najbolji izbor koji možete da napravite.

A najbolje od svega, neće vas koštati više od 300 evra.

Chromebookovi su pouzdani, dugovečni i odlični za posao

Chromebookovi polako počinju da ozbiljno zalaze u dve industrije koja imaju veoma važne tehnološke prioritete - biznis i edukacija.

Oba ova polja moraju da distribuiraju i održavaju kompjutere za stotine hiljada korisnika čije znanje je na različitim nivoima.

A ovo su tri stvari koje oni njviše cene:

Foto: Pixabay.com

- Koliko je teško da potpuni idiot radi na njemu?

- Koliko je teško da potpuni korisnik idiot nešto pokvari?

- Koliko je teško IT sektoru da ga apdejtuje i obezbedi?

Chromebookovi imaju veoma prost operativni sistem da čak i osnovci mogu da ga koriste bez ikakvih problema i bez ozbiljnijeg treninga.

Na Chromebook se prijavljujete uz pomoć Google naloga i on se povezuje i sinhronizuje sa tim nalogom, pa tako svaki korisnik u svakoj kompaniji može da se uloguje na bilo koji uređaj.

A sada dolazimo do još jedne velike prednosti Chromebook uređaja.

Oni su dizajnirani oko clouda kada su u pitanju vaši dokumenti i podaci.

Ako neko polomi svoj Chromebook ili nešto uništi, svi podaci ostaju bezbedni i dovoljno je samo da se ulogujete na drugi uređaj (PC, telefon ili drugi Chromebook) i nastavite tamo gde ste stali.

Chromebook uređaji imaju garantovani životni vek

Windows apdejti mogu da kidnapuju kompjuter na nekoliko sati, i to vrlo često bez upozorenja. I za svo to vreme vi uopšte ne možete da koristite svoj kompjuter.

Sa druge strane, Chromebook je rešio ove probleme.

Foto: Pixabay.com

Kada od Google stigne neki apdejt, ChromeOS ga instalira u pozadini, i na kraju se samo pojavi ikonica obaveštenja da je Chromebook spreman da bude restartovan.

Najveći broj Chromebook uređaja poseduje životni vek od 5 godina, barem kada su apdejti u pitanju.

Na Chromebooku možete da radite šta god želite

Uprkos svemu navedenom, ljudi misel da Chromebookovi nisu pravi kompjuteri i da ne mogu da funkcionišu bez internet konekcije. Ali greše.

Ne samo da Chromebook može sve što i Windows mašina - uz izuzetak renderinga i pokretanja ozbiljnih PC igrica - ali će sve obavljati mnogo brže nego prosečan Windows laptop.

GooglePlay je doneo Android aplikacije na gotovo sve Chromebook modele, pa ako nešto možete na Android telefonu, to isto možete i na Chromebooku.

To uključuje korišćenje Microsoft 365 aplikacija kao što je Word, ali i Adobe Cloud Creative aplikacija.

I bez obzira na sve što ste instalirali na njega, on će nastaviti da prede, dok će Windows kompjuteri polako početi da pokazuju znake usporavanja uz svaku novu instalaciju programa ili igrice.

Učinite sebi uslugu i kupite Chromebook

Laptop od 300 evra će biti spor kao puž, a za 2 godine će verovatno biti neupotrebljiv. Sa druge strane, Chromebook od 30 evra će samo nastaviti da vas pita - "šta je sledeće?".

Ako je dovoljno dobar za škole i IT kompanije, onda je definitivno dobar i za vas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA