IBM FlashSystem 7300

U okviru svog storidž portfolija, IBM je početkom 2022. godine predstavio model FlashSystem 7300

  • 0
Telefon, Smartfon, Podaci, Bezbednost Podataka, Hakeri Foto: Pixabay.com

Ovaj storidž sistem poseduje bogati set funkcija koje su prilagođene za kritična opterećenja i aplikacije. Osnovne karakteristike IBM FlashSystem-a 7300 su: end-to-end NVMe protokol, IBM FlashCore tehnologija i ultra niska latencija kroz Storage Class Memory (SCM) module.

Pored mnogih klasičnih funkcionalnosti koje IBM storidž sistemi godinama pružaju, postoji i nekoliko karakteristika koje ovaj uređaj izdvajaju kao jedan od najboljih u klasi. Te karakteristike su predstavljene u nastavku.

Redundantnost visokih performansi: 24 NVMe drajva visoke dostupnosti u 2U šasiji za skladištenje sa mrežnom replikacijom na tri lokacije kako bi se postigla dostupnost u svakom trenutku – No Single Point of Failure (NSPOF).

Skalabilnost za okruženja različitih veličina: pametnim kontejnerskim rešenjem lako se upravlja, omogućavajući kompanijama da prevaziđu izazove skladištenja.

Rešenje visoke vrednosti koje je pristupačno: funkcionalnosti fleš memorije visoke gustine u pristupačnom paketu uključuju kompresiju, novu QLC tehnologiju zasnovanu na fleš memoriji i prediktivnu analitiku zasnovanu na veštačkoj inteligenciji.

Agilna integracija: migracija podataka sa potpuno integrisanim upravljanjem sistemom i funkcionalnostima visoke vrednosti kao što su AES enkripcija i Inline hardverska kompresija.

Multicloud: mogućnost rada u multicloud okruženju.

Čvrsta otpornost: IBM softver Safeguarded Copy štiti podatke od sajber napada pomoću nepromenljivih, izolovanih kopija koje se ne mogu menjati ili brisati, ali se mogu brzo vratiti kako bi se podržao oporavak.

U hardverskom smislu, specifikacije IBM FlashSystem 7300 storidž sistema su sledeće:

  • Maksimalni bandwidth (čitanje): 50 GBps.
  • Vreme odziva (čitanje): <50 µ
  • Maksimalni efektivni kapacitet u osnovnoj 2U šasiji: 2.2 PB.
  • Procesor/PCIe Gen: Intel Cascade Lake,
  • Gen 3 PCIe.
  • Maksimalni broj front-end host portova: 24.
  • Podržani kapaciteti IBM FlashCore modula: 4.8 TB, 9.6 TB, 19.2 TB i 38.4 TB.
  • Podržani kapaciteti drajvova Storage class memory (SCM): 1.6 TB.

IBM FlashSystem 7300 storidž sistem je idealno rešenje za korišćenje u okruženjima kao što su: SAP, Oracle, serverska i desktop virtualizacija, produkcione baze podataka, kontejnersko okruženje i konsolidacija radnog opterećenja.

Jedan od najvećih izazova za kompanije je kako da iskoriste prednosti tehnologije hibridnog cloud-a bez troškova zamene trenutnog storidž sistema. Softver IBM Spectrum Virtualize koji pokreće IBM FlashSystem 7300 omogućava korišćenje storidž prostora u cloud-u za oporavak od katastrofe (Disaster Recovery – DR), znatno ubrzava razvijanje hibridnih konfiguracija u cloud-u i pomaže u smanjenju troškova skladištenja.

Kombinovanjem IBM FlashSystem 7300 sa IBM Spectrum Virtualize for Public Cloud nudi više načina za kreiranje hibridnih rešenja u cloud-u između lokalnih privatnih cloud-a i javnog cloud-a. Takođe, omogućena je replikacija podataka u realnom vremenu i oporavak od katastrofe (DR), kao i migracija podataka između lokalnog storidž sistema i IBM cloud-a, Amazon Web Services (AWS) ili Microsoft Azure-a. Zahvaljujući svojoj softverski definisanoj prirodi skladištenja, IBM Spectrum Virtualize omogućava administraciju skladištenja na lokaciji dobavljača usluga u cloud-u na isti način kao i on-premises, bez obzira na vrstu skladišta.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti autorizovanom IBM partneru Partner Care.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA