≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čudo od deteta: Postavio šest svetskih rekorda u Tetrisu i osvojio impresivnu novčanu nagradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleks je već poznato ime u zajednici Tetris igrača, budući da je sa samo 11 godina postao najmlađi igrač koji je "popunio" skor-tablu NES Tetrisa sa preko 999,999 poena

  • 0

Aleks Tač, petnaestogodišnji majstor Tetrisa, u poslednjih nekoliko meseci postavio je nove standarde u ovoj legendarnoj video igri. Tokom marta i aprila, on je oborio šest svetskih rekorda, uključujući prvi ikada zabeleženi rezultat preko 10 miliona poena. Njegov najbolji rezultat iznosio je više od 16,7 miliona poena, što mu je donelo hiljade dolara nagrade.

Pored toga, Aleks je premašio svetski rekord u dostizanju 157. nivoa sa šest završenih linija, čime je nadmašio prethodni rekord koji je držao Vilis Gibson, poznatiji kao "Blue Scuti".

Aleks je već poznato ime u zajednici Tetris igrača, budući da je sa samo 11 godina postao najmlađi igrač koji je "popunio" skor-tablu NES Tetrisa sa preko 999,999 poena. Iako je u početku bio pristalica tehnike brzog tapkanja, njegovo nedavno usvajanje tehnike kotrljanja omogućilo mu je da dostigne puni potencijal tokom 2023. i 2024. godine.

Od marta ove godine, Aleks je iskoristio svaki trenutak kako bi se usavršio. Možda ga je inspirisala velika medijska pažnja posvećena igraču koji je prvi put dostigao "kill screen" Tetrisa nakon 34 godine, ili nagradni fond od 2.300 dolara za prvo ostvarenje rezultata preko 10 miliona poena preneto uživo. Aleks je 11. marta privukao veliku pažnju kada je objavio sliku ekrana sa skorom od 9,9 miliona poena.

U video materijalu koji prati njegove uspehe, Aleks se suočava sa visokim nivoima igre gde su padajući blokovi teško vidljivi zbog promena u bojama i ponašanju igre. Da bi ostvario rezultat veći od 10 miliona poena, igrač mora strateški graditi svoj skor od samog početka.

Upotrebljavajući modifikovanu Tetris Gym praksu, koja je priznata u zajednici, Aleks je ponovio svoje impresivne rezultate koristeći originalni NES modul, odbacujući bilo kakve sumnje u svoje sposobnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA