• 2

"Isekli" internet u celoj državi, da đaci ne bi prepisivali na prijemnim ispitima

Sudan ima dugu istoriju isključivanja interneta tokom političkih, ali je ove godine to koristi za sprečavanje "varanja velikih razmera"...

  • 2

U cilju sprečavanja varanja na prijemnim ispitima za fakultete Sudan je odlučio da isključi mobilni internet na tri sata dnevno u celoj zemlji, budući da više od 500.000 maturanata tokom celog septembra polaže prijemne.

Sudan ima dugu istoriju isključivanja interneta tokom političkih protesta kako bi poremetio koordinaciju učesnika, ali ove godine isključivanje interneta koristi kao meru za sprečavanje "varanja velikih razmera" tokom prijemnih ispita.

Agencija EFE navodi da su se, pre tri godine, ispitna pitanja pre samog ispita našla na internetu, pa je Ministarstvo obrazovanja moralo ponovo da organizuje prijemne.

Nakon brojnih žalbi Sudanaca, kompanije koje pružaju internet usluge su objavile da je vlada naredila sakodnevni prekid internet signala do 24. septembra.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    živa smejurija slepacka zemlja gde je korupcija na svakom koraku dok se u razvijenim zemljama zna šta se sme a šta ne i gde vlada red i zakon

  • Mlj1228

    To treba generalizovati u celom svetu!!!...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima