Putinovo tajno oružje u sajber ratu sa Amerikancima: Rusi napravili telefon koji niko ne može da špijunira (VIDEO)

Taiga predstavlja poslednji primer narastajućeg tehnološkog sukoba, koji neki nazivaju i tehnološkim hladnim ratom, između SAD i Rusije

  • 3

Ruska kompanija InfoWatch Group, koja se bavi sajber bezbednošću, predstavila je svoj smartfon koji sprečava razne aplikacije da prikupljaju podatke o korisniku. Uređaj je nazvan Taiga.

Ako nemate para za najskuplji iPhone u istoriji, Kinezi nude alternativu: Košta 100 dolara, ali vas čeka neprijatno iznenađenje!

Taiga sprečava aplikacije, naročito one koje se odnose na poslovnu komunikaciju, dokumente i fotografije, da prate aktivnosti korisnika, a takođe ih sprečava da prikupljaju opšte informacije.

To znači da aplikacije poznate po prikupljanju podataka, kakav je Gmail, koji skenira tekstove elektronske pošte, mogu da se koriste na ovom telefonu, s tim što neće biti u mogućnosti da sakupljaju podatke, niti da šalju podatke o korišćenju telefona i ostalih aplikacija.

Iako Taiga korist Android, on je nešto izmenjen u odnosu na standardnu verziju kako bi mogao da radi u tandemu sa InfoWatch-ovim firmverom.

Prvih 50.000 telefona već je dostavljeno zaposlenima u kompanijama čiji suvlasnik je država, iako telefon još nije pušten u slobodnu prodaju.

Taiga predstavlja poslednji primer narastajućeg tehnološkog sukoba, koji neki nazivaju i tehnološkim hladnim ratom, između SAD i Rusije.

Pogledajte video:

Pročitajte još o sajber ratu između Rusije i SAD:

Putin zagrmeo i zapretio Facebooku: Ne igrajte se - BLOKIRAĆEMO VAS!

I Zakerberg objavio rat Putinu: Devet novih promena na Facebooku koje najavljuju totalni preokret u svetu!

Amerikanci zabranili Kaspersky antivirus: Strahuju da bi Putin mogao da ih špijunira!

Moskva progovorila o merama SAD protiv "Laboratorije Kasperski"!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    27. septembar 2017 | 11:21

    Neverujem nikome,jer i taj telefon ko ga je napravio napravio ga je bar za sebe da moze da prisluskuje,jer covekova dostignuca je u prirodi coveka je jaca od bilo kog tehnoloskog dostignuca📱

  • Srba

    27. septembar 2017 | 11:17

    Moze Av

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA