≫ 

BEOVIZIJA 2018: Pobednici Sanja Ilić i Balkanika sa pesmom "Nova deca"! (FOTO) (VIDEO)

Srbiju će na Evrosongu 2018 u Portugalu predstavljati Sanja Ilić i Balkanika!

Printskrin: RTS

Srbija je večeras na festivalu Beovizija izabrala svog predstavnika za 63. Evrosong, koji će biti održan od 8. do 12. maja u Lisabonu! U Sava centru predstavilo se ukupno 17 takmičara, a čanovi žirija su bili: Vojkan Borisavljević, Ivana Peters, Dušan Alagić, Dejan Petrović i Željko Vasić.

E, moji Srbi... Marija Šerifović se žestokim porukama oglasila povodom Beovizije! (FOTO)

Domaćini festivala održanog posle čak devet godina pauze bili su Aleksandar Stojanović, Dragana Kosjerina, Kristina Radenković i Branko Veselinović.

Printskrin: RTS

23:55 - Kraj! Pobednici Beovizije su Sanja Ilić i Balkanika svojom pesmom "Nova deca", kojom će u maju predstavljati Srbiju u Portugalu na ovogodišnjem Evrosongu!

Printskrin: RTS

23:42 - Završen je revijalni deo večeri i prisećanje na predstavnike Srbije na Evrosongu prethodnih godina. U toku je uključenje iz pet studija, a potom i sabiranje glasova.

23:37 - Poslednja u revijalnom delu nastupila je Tijana Bogićević, koja je svojom pesmom "In Too Deep" i moćnim glasom prošle godine predstavljala Srbiju na Evrosongu u Kijevu.

Printskrin: RTS

23:30 - Sanja Vučić otpevala je pesmu "Goodbye" koju potpisuje Ivana Peters, a kojom je ova talentovana i prodorna izvođačica 2016. godine predstavila Srbiju na Evrosongu i bila među favoritima, pa je i večeras oduševila u Sava centru. Za njom je na binu izašao prošlogodišnji predstavnik Hrvatske Žak Houdek koji je svojim moćnim glasom izazvao ovacije.

Printskrin: RTS
Printskrin: RTS
Printskrin: RTS

23:21 - Pred publiku je izašla Bojana Stamenov i pesmom "Beauty Never Lies" podsetila na 2015. godinu. Iste godine Crnu Goru je predstavio Knez pesmom "Adio" Željka Joksimovića, koja je Crnoj Gori donela najbolji plasman na Evrosongu, zbog čega se ova pesma večeras našla u revijalnom delu "Beovizije".

Printskrin: RTS
Printskrin: RTS

23:11 - Milan Stanković otpevao je pesmu "Ovo je Balkan", kojom je predstavljao Srbiju na Evrosongu 2010. godine, a za njim su pred publiku ponovo stale "Moje 3", koje su se okupile u ovom sastavu za večerašnju priliku. Sergej Ćetković otpevao je emotivnu baladu "Moj svijet", kojom je na Evroviziji 2014. godine predstavljao Crnu Goru.

Printskrin: RTS
Printskrin: RTS
Printskrin: RTS
Printskrin: RTS

22:56 - Glasanje je završeno! U revijalnom delu večeri prisetili smo se prethodnih predstavnika Srbije na Evrosongu. Jelena Tomašević otpevala je pesmu "Oro", a posle nje Marko Kon probudio je uspomene pesmom "Cipela". Nakon toga je nastupila i Regina svojom pesmom "Bistra voda", koja je na Evrosongu 2009. godine upravo ovom kompozicijom predstavljala Bosnu i Hercegovinu.

Printskrin: RTS
Printskrin: RTS

22:41 - Otvorene su linije za glasanje, a SMS glasanje traje samo 15 minuta.

Glasanje se obavlja po evrovizijskom principu, a sav prihod od SMS poruka biće preusmeren za Nacionalnu kampanju RTS-a "Rak je izlečiv", koju su pokrenuli Javni medijski servis Srbije i Ministarstvo zdravlja, a koja je posvećena prevenciji i borbi protiv malignih bolesti. Ova akcija trajaće godinu dana.

Printskrin: RTS

22:28 - Poslednji su nastupili "Biber" i di-džej Niko Bravo koji su se predstavili pesmom "Jutros" (Svatovi) i zatvorili takmičarski deo Beovizije.

Printskrin: RTS
Printskrin: RTS

22:23 - U poslednjem bloku pesama predstavili su se Rej Bass pesmom "Umoran", a za njima na pretposlednjem mestu, sastav "Osmi vazduh i drugari" pesmom "Probudi se", čiji su autori Marko i Lena Kuzmanović.

Printskrin: RTS

22:18 - Brat Marije Šerifović, Danijel Popović, nastupio je kao 14. takmičar, a otpevao je pesmu "Ruža sudbine" uz emotivnu koreografiju.

Printskrin: RTS

22:13 - Saška Janković, nekadašnja finalistkinja takmičenja "Prvi glas Srbije", otpevala je snažnu baladu "Pesma za tebe", a publika ju je pozdravila gromoglasnim aplauzima, a nakon nje nastupio je Vladimir Preradović kao "Lord" sa svojom pesmom "Samo nek' se okreće".

Printskrin: RTS
Printskrin: RTS

22:05 - Najmlađi takmičar Beovizije Igor Lazarević nastupio je pod brojem 11, a predstavio se pesmom "Beži od mene" koju je sam napisao.

Printskrin: RTS

22:02 - Dušan Svilar otpevao je baladu "Pod krošnjom bagrema" i još jednom dokazao svoje vokalne sposobnosti.

Printskrin: RTS
Printskrin: RTS

21:58 - Članovi grupe "Lana i Aldo" gledaocima i prisutnima predstavili su se pesmom "Jača od svih".

21:47 - Boris Režak je kao osmi takmičar uz pomoć "Vile" razdrmao publiku u Velikoj dvorani Sava centra.

Printskrin: RTS

21:42 - Kaća Sotirović i "Koktel Balkan" predstavili su se pesmom "Zato", a ovo je za pevačicu bio veliki povratak posle višegodišnje pauze.

Printskrin: RTS
Printskrin: RTS

21:38 - Sanja Ilić i Balkanika u pesmi "Nova deca" pevaju o najmlađima koji stvaraju novi svet, a posle nastupa dobili su gromoglasan aplauz.

Printskrin: RTS

21:31 - Pobednik "Pinkovih zvezda" Ivan Kurtić nastupio je peti, a predstavio se u Sava centru pesmom "Ni sunca ni meseca", čiji autor je Rastko Aksentijević.

Printskrin: RTS

21:25 - Srđan Marijanović i Emil predstavili su se pod rednim brojem 4 pesmom "Bar da znam".

Printskrin: RTS

21:21 - Maja Nikolić nastupila je treća u svom prepoznatljivom stajlingu i predstavila se pesmom "Zemlja čuda", uz pratnju golišavih igrača sa kojima je i zaigrala na bini.

Printskrin: RTS
Printskrin: RTS
Printskrin: RTS

21:18 - Drugi su nastupili Rambo Amadeus i Beti Đorđević sa pesmom "Nema te".

Printskrin: RTS

21:10 - Beoviziju su otvorili i led probili "Sevdah Baby" i pesmom "Hajde da igramo sada" pokušali da se izbore za predstavljanje Srbije u Lisabonu.

Printskrin: RTS

Večeras se ukupno 17 takmičara svojim nastupima u Sava centru borilo za predstavljanje naše zemlje na predstojećem Evrosongu. Takmičenje je počelo prisećanjem Evrosonga davne 2007. godine, kada je pobedu odnela Marija Šerifović koja je Srbiju tada predstavila čuvenom pesmom "Molitva", a večeras ju je u drugačijem aranžmanu izveo hor i ansambl RTS-a.

VIDEO: FLAŠAMA NA POBEDNIKE I NAMEŠTANJE GLASOVA: Svi skandali koji su obeležili Beoviziju:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Легија

    20. februar 2018 | 23:59

    Хвала Богу иде Балканика!

  • leksi

    21. februar 2018 | 00:16

    Bas ste hejteri.ima divnih pesama a pobedila je odlicna .da li je za evrosong tesko jer se njihovi kriterijumi uvek razlikuju od nasih jer smo daleko ispred evrope u muzickom ukusu.kopiraju nas vazda.balkanika odlicna

  • VESNA

    20. februar 2018 | 22:25

    E Boze Boze.Pa dal ste ogluvelu svi.Kakve su ovo pesme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA