RTS odgovorio Republici Srpskoj: Objašnjeno zašto neće biti prenosa utakmica Orlova na Eurobasketu

Nažalost, mnogi Srbi u Republici Srpskoj će biti uskraćeni za prenos

  • 25

Navijači u Republici Srpskoj nisu mogli da gledaju mečeve košarkaša na Eurobasketu i na udaru se našao RTS, koji se oglasio saopštenje.

Naime, generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević je potpisao pismo upućeno kablovskim operaterima u Republici Srpskoj u kojem se zahteva od kablovskih operatera da onemoguće gledanje mečeva košarkaške reprezentacije Srbije sa Eurobasketa.

Ako to ne učine, RTS će ih kazniti tako što će za Republiku Srpsku oduzeti pravo emitovanja RTS 1 i RTS 2, u skladu sa važećim propisima, što je dodatno pojašnjeno novim saopštenjem.

>>>HEROJSKI PODVIG DELPA: Prvo je jedva stajao na nogama, onda je izbacio Federera sa US Opena! (VIDEO)

>>>I od Bogdana, pa je previše: Dok su drugi normalno vežbali, Bogdanović je hteo najspektakularniji koš na svetu (VIDEO)

>>>Vujošević pokrenuo lavinu: Srbija je najviše kriva za građanski rat! (ANKETA)

- Radio-televizija Srbije je kupila prava za zemaljsko emitovanje, to jest za Prvi i Drugi program, i to isključivo za teritoriju Srbije. RTS HD je kablovski kanal, a pravo za kablovsko emitovanje kupila je druga televizija. Osim toga, pojavljuje se problem i sa emitovanjem RTS-ovih kanala u kablovskim sistemima Bosne i Hercegovine - navodi se u novom saopštenju.

Članovi Asocijacije kablovskih operatera i distributera Bosne i Hercegovine imaju obavezu da zatamne signal RTS-a kada se emituju utakmice Evropskog šampionata u košarci, jer je prava za teritoriju Bosne i Hercegovine kupila druga televizija.

- Vlasnici prava poslali su upozorenje RTS-u da će FIBA uskratiti signal sa Evropskog šampionata ukoliko se nelegalno emitovanje u Bosni i Hercegovini nastavi, iako RTS nema mehanizme da to spreči.  Zbog toga javno molimo sve kablovske operatere da poštuju pravila u skladu sa postojećim ugovorima o reemitovanju RTS-ovih kanala.

Ovaj se princip, inače, ne odnosi samo na Evropsko prvenstvo u košarci, već i na druge sadržaje, pored sportskih manifestacija, serijskih programa i ostalih licencnih formata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rocco Trpaderi

    7. septembar 2017 | 11:29

    Bitno je da mi placamo pretplatu i Rtrsu i kablovskim operaterima pojedinacno i imamo najskuplju pretplau u regiji. A onda dodje utakmica Srbije i blokiraju kanal. Jadno i zalosno. Pozdrav iz Banja Luke

  • Republika Srpska BanjaLuka

    7. septembar 2017 | 10:12

    Sramota... ovde ljudi zive za utakmice kosarke, fudbala, vaterpola itd....

  • car

    7. septembar 2017 | 11:25

    da li ste vi normalni rjesite to na drugi nacin to je i nasa reprezentacija mi vam i donosimo medalje dosta igraca je iz srpske u svim sportovima vi ste duzni da nam pustite utakmice mi ginemo za srbiju i ginucemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA