≫ 

Besplatno vežbanje za sve na Adi Ciganliji: Javni fitnes trening za sve uzraste! (FOTO)

Promocija vežbanja i zdravog života u nedelju na najvećem beogradskom kupalištu

  • 0

Svi građani Beograda imaće priliku da u nedelju 8. oktobra besplatno vežbaju na Adi Ciganliji u okviru projekta Aktivnija Srbija.

Trening će biti održan na platou kod tornja na Adi sa početkom u 11 sati, a svi građani koji dođu ili se zateknu tu moći će da vežbaju i dobiće i majicu.

Ovaj projekat osmišljen je kao masovni javni trening na kom će sugrađani moći besplatno da vežbaju i već je organizovan u nekoliko gradova u Srbiji.

Pre Beograda, javni trening održan je u Novom Sadu, Aranđelovcu i Jagodini.

Projekat Aktivnija Srbija ima zadatak da podigne svest gradjana Srbije o značaju fizicke aktivnosti, o tome koliko je ona važna za očuvanje zdravlja,i koliko, na kraju krajeva, doprinosi lepšem i zdravijem životu.

U poslednih nekoliko godina radjena su istraživanja koja su dala poražavajuće rezultate, čak 65 % građana Srbije se ne bavi nijednom fizičkom aktivnošću.

Foto: Jelena Bekvalac

Ovim istraživanjem su, pre svega, bili obuhvaćeni adolscenti kod kojih je, na žalost, sve više prisutna gojaznost, pa čak i dijabetes. Izmedju ostalog je dokazano da ukoliko se dijabetes otkrije u ranoj fazi, moguće je držati ga pod kontolom, ali pod uslovom da se vodi zdrav i aktivan život.

Najnoviji globalni podaci o proceni ekonomskih posledica fizičke neaktivnosti za 2016. godinu ukazuju i na velike troškove neaktivnosti za zdravstveni sistem Srbije.

Procenjeno je da ukupni zdravstveni troškovi fizičke neaktivnosti za Srbiju iznose 115 miliona dolara godišnje, od čega 60.5% pada na teret javnog osiguranja, 1.5% privatnog zdravstveno sektora a 37.9% na teret domaćinstava.

Foto: Jelena Bekvalac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA