Prvi Ožegovićev intervju u Partizanu: Jedva čekam proslavu gola sa navijačima!

Novi napadač crno belih raduje se novim izazovima u karijeri

  • 18

Fudbalska tema dana u Srbiji je svakako transfer Ognjena Ožegovića u Partizan.

Bura oko njegovog prelaska nije se pošteno ni stišala, a novi napadač crno belih je dao prvi intervju za klupski sajt.

>>>Pogledajte kako je Iliev urlao na novinare na predstavljanju Ožegovića: Nikada ga nismo videli ovako besnog! (VIDEO)

>>>Ožegović se oglasio putem Instagrama: Smiren je onaj koji je zaboravio prošlost... (FOTO)

U momentu u kom je Partizan izborio Ligu Evrope i ostao bez Uroša Đurđevića, od Ožegovića se očekuje da nastavi istim putem.

- Meni je iskreno drago što je Đuka napravio takav rezultat i postao ikona navijača Partizana, stvarno je odigrao vanserijski i postizao fenomenalne golove kad su bili najpotrebniji. Drago mi je zbog njega i sigurno da će mi on biti zvezda vodilja, kako se treba boriti za ovaj grb i dres. Došao sam ovde iz želje da pokažem svima koliko vredim, da igram za Partizan što duže, da slavim svoje golove sa navijačima i da uživam u Beogradu i ovom klubu. Nemam nikakve lične interese da sam došao ovde da bih prebrodio tih pola godine pa otišao u inostranstvo, nego dolazim ovde da ponovim rezultate koje je Partizan ostvario prošle godine i da se dopunimo sa Evropom, da napravimo što bolji rezultat i to će me učiniti najsrećnijim čovekom - rekao je Ožegović.

Partizan je ovog leta bio aktivan na fudbalskoj pijaci, stigla su brojna pojačanja, a bivši fudbaler Crvene zvezde se osvrnuo na neka od njih uz veru da i sam može dodatno da doprinese kvalitetu ekipe.

Foto: partizan.rs

- Sigurno je da su došli dobri igrači, provereni igrači. Zoran Tošić, o njegovom imenu ne treba da se priča mnogo, čovek koji je igrao u Mančesteru i CSKA, Suma koji je došao za velike pare i već polako počeo da opravdava epitet velikog pojačanja, uigrana ekipa od prošle sezone, Marko Janković koji fenomenalan igrač, Nebojša Kosović, Tavamba, ne znam koga bih pre spomenuo. Mislim da ja svojim skromnim kvalitetom, uz takav tim mogu da pokažem mnogo, i da mnogo doprinesem Partizanu da napravi velike rezultate - smatra poslednje pojačanje Partizana.

Fizička pripremljenost nije problem za Ognjena Ožegovića koji jedva čeka da se priključi treninzima Partizana.

- Ono što je dobro je da sam u trenažnom procesu i da sam odigrao već šest kola u prvenstvu za Čukarički što će mi mnogo značiti, raširio sam pluća, spreman sam da što se kaže odmah sutra zaigram. Sigurno da će mi trebati dva tri dana da se upoznam malo sa ekipom, većinu momaka znam i družim se s njima privatno, ali što se tiče snage i fizičke spreme mislim da mogu 100 odsto da odgovorim svim zahtevima koje šef stručnog štaba Đukić bude tražio od mene - izjavio je Ožegović.

Partizan očekuje borba na dva fronta, u Ligi Evrope i Superligi Srbije, tempo od dve utakmice nedeljno, ali Ožegović je spreman i željan dokazivanja na evropskoj sceni.

Foto: Marko Todorović

- Sigurno da je san svakom fudbaleru da se pokaže u najboljem mogućem svetlu na evropskoj sceni. Imam sreću da je Partizan prošao u grupnu fazu Lige Evrope i imaću tu sreću da se pokažem. Igrao sam u Vojvodini kvalifikacije za Ligu Evrope i nemam loša iskustva sa internacionalnim utakmicama, pokazaću sve što mogu i daću svoj maksimum. Mislim da tim mora da bude "tim" da bi se napravili rezultati u takvim takmičenjima gde je sad šest utakmica do kraja godine u Evropi, sve su to kvalitetne ekipe. Skenderbeg je izbacio Dinamo Zagreb, Jang Bojs je igrao sa CSKA Moskvom, Dinamo Kijev isto ozbiljna ekipa, koliko god mi mislili da nisu neki protivnici. 

- Mislim da je mnogo teže igrati sa takvim ekipama nego sa velikim svetskim imenima što se tiče klubova, jer mi smo Srbi poznati po tome kad izađemo protiv nekog mnogo jačeg, kad se mi motivišemo mi to dobijamo sigurno. Tako da u utakmice sa Skenderbegom, Dinamom, Jang Bojsom moramo da uđemo sa takvom željom i voljom kao što su momci izašli protiv Videotona u Mađarskoj.  Gledao sam utakmicu, videla se ta borba, priča, želja, jednostavno mislim da je Partizan tu utakmicu igrao protiv Real Madrida da ne bi izgubio, kakva je to bila kompaktnost i hemija na terenu. Ako se tako bude svaka utakmica odigrala u Evropi mislim da mora da bude veliki uspeh i rezultat - zaključio je Ognjen Ožegović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cg

    31. avgust 2017 | 22:31

    Nadamo se autogolu na derbiju.

  • kafu

    31. avgust 2017 | 23:04

    Pratim ga dugo,vrlo slab igrac.za 5 sezona promenio 9 klubova.Sve je jasno,dovodjenja prijatno!

  • Majkl

    31. avgust 2017 | 22:55

    Чукарички је дао 4 гола за 7 кола. Колико је дао тај расни стрелац од тих 4 гола. Чини ми се један, а можда и нешто мање. Какво појачање. Значи нови правци у савременом фудбалу. Партизан игра без класичног центарфора. А да, ту је Тавамба, кога држе на крилу или где већ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA