Boaći želi gol i protiv Arsenala: Biće to jedna od najboljih utakmica ikada

Napadač crveno belih uveren da uz odlučnost ekipe i podršku navijača, Zvezda može do dobrog rezultata

  • 11

Stadion "Rajko Mitić" će u četvrtak biti poprište duela dve prvoplasirane ekipe u grupi H Lige Evrope. Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće Arsenal u trećem kolu evropskog takmičenja i pred punim tribinama pokušati da ostvare dobar rezultat.

Jedan od igrača od kojih se mnogo očekuje je Ričmond Boaći koji se nalazi u fantastičnoj formi. Napadač iz Gane je postigao spektakularan pogodak za pobedu protiv Kelna i nema dileme da je "naoštren" da i "tobdžijama" pokvari dolazak u Beograd.

>>>Zvezda uputila važnu poruku navijačima pred Arsenal: Požurite, inače ne garantujemo da ćete ući do početka meča!

>>>Nestvaran gol makazicama bivšeg napadača Zvezde na debiju: Slavio je gol kao Zlatan Ibrahimović (VIDEO)

Boaći veruje da će crveno beli odigrati dobru utakmicu, a eventualna pobeda nad favorizovanim premijerligašem bi Zvezdu postavila na prvo mesto u grupi.

- Oni su trenutno prvi, ali ukoliko mi pobedimo, preuzećemo im to mesto. Daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda i preuzmemo vođstvo. Oni sigurno dolaze da pobede, ali ja sam uveren da će u četvrtak biti jedna od najboljih utakmica koje je Crvena zvezda ikada odigrala - rekao je Boaći za klupski sajt.

Foto: Vladimir Milovanović

Sjajni golgeter je svestan kakav protivnik dolazi na megdan, ali zna i recept za dobar rezultat. Bez puno respekta prema protivniku i verom u svoje sposobnosti, uz poštovanje taktičkih zamisli trenera Milojevića, nema sumnje da Zvezda može da parira engleskom velikanu.

- Pre svega želim da se zahvalim Bogu što su moji saigrači zdravi i što priprema za meč teče po planu. Dočekujemo jednu od najboljih ekipa sveta. Svi smo upoznati sa načinom na koji igra Arsenal, ali ne razmišljamo mnogo o protivniku. Važno nam je samo ono što mi treba da uradimo na terenu. Naša odlučnost i potpuna koncentracija, kao i agresivnost u igri tokom čitavog meča doneće nam dobar rezultat u ovoj utakmici. Verujem da se naporan rad uvek isplati. Ukoliko mi nastavimo da se trudimo kao što smo to radili i do sada, uveren sam da je nakon 90 minuta sve moguće.

>>>Bili su legendarna grupa Delija, a onda su izgubili zastavu i nestali: Osvetili su se posle 10 godina i dobili blagoslov da se vrate na Sever (VIDEO) (FOTO)

Dobre partije Ričmonda Boaćija nisu prošle nezapaženo, pa je lista zainteresovanih za usluge Zvezdinog napadača sve duža. Pojavile su se čak spekulacije da skauti Čelsija dolaze da se uvere u Boaćijeve kvalitete.

Ipak, vrsni strelac ističe da je bez obzira na ime protivnika uvek maksimalno motivisan i željan golova.

- Želim da se upišem u listu strelaca na svakoj utakmici, a činjenica da ovog puta igramo protiv Arsenala ne menja ništa. Maksimalno sam motivisan jer uvek pred sebe postavljam velike izazove i želim da igram važne utakmice. Znam da su i moji saigrači željni dokazivanja i da su i oni, kao i stručni štab, spremni za velika dela. Sve što nam je potrebno u ovom trenutku jeste da navijači dođu da nas podrže u što većem broju. Znamo da će nam oni biti dodatni podstrek da damo sve od sebe i da učinimo sve da srećni napuste stadion u četvrtak uveče - izjavio je Boaći.

Foto: Vladimir Milovanović

Trener Vladan Milojević najavio je da će baš on pokušati da preuzme sav pritisak na sebe kako bi rasteretio igrače. Boaći veruje da će ekipa izaći na teren i odigrati kako i ume.

- Ovo je fudbal i šta god da se dogodi, tako je moralo da bude. Igramo protiv velikog tima, ali na ovoj utakmici ću biti isti kao i uvek. Daću sve od sebe, kao što to radim svaki put. Siguran sam da i moji saigrači tako razmišljaju. Zato i kažem da ne osećamo pritisak, ovo je igra. Izaći ćemo na teren i igraćemo svoju igru kako najbolje umemo. Na kraju ćemo videti ko će pobediti.

Jedan od njegovih omiljenih igrača je bivši fudbaler Arsenala i razlog izabranog broja na dresu.

- Jedan od mojih omiljenih igrača igrao je za Arsenal. Zbog Tijerija Anrija i nosim broj 14. On je zaista fudbaler kome se divim. Ipak, ne povezujem to nikako sa ovom utakmicom. Meč protiv Arsenala je moj posao, ono što ja radim kako bih usrećio navijače, kako bi ljudi prepoznali moje ime i kako bi Zvezdi, sa svojim saigračima, doneo pobedu. Ekipa je na prvom mestu. Želim da pobedimo Arsenal, to bi bila jedna od mojih najvećih pobeda u životu - iskren je Ričmond Boaći.

Utakmica između Crvene zvezde i Arsenala igra se u četvrtak 19. oktobra od 19 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tišljer 036

    16. oktobar 2017 | 20:08

    Ajmo Boćko ajmo ZVEZDO ajmo 3-1 za nas .....

  • Ivan

    16. oktobar 2017 | 21:34

    Ajmo polako samo. Nemojmo leteti.Arsenal je mnogo,mnogo kvalitetnija i iskusnija ekipa.Treba biti realan. Mada nikad se ne zna.

  • NIGHTRAIN

    16. oktobar 2017 | 20:19

    Srecno i hrabro Zvezdo.bice pobeda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA