Tošić presrećan, Tavamba zahvalan Ožegoviću: Posle ove pobede sezona će krenuti u boljem pravcu (VIDEO)

Strelci Partizana u pobedi protiv Skenderbega zadovoljni prikazanom igrom

  • 9

Pred 12.500 gledalaca na stadionu u Humskoj, u atmosferi bez ijednog incidenta, Zoran Tošić i Leandre Tavamba su golovima doneli pobedu Partizanu protiv Skenderbega u 4. kolu Lige Evrope.

Tošić je doveo crno-bele u prednost u 39. minutu.

- Presrećan sam. Posle dugo dugo godina sam osetio kako je igrati pred punim stadionom, pred voljenim navijačima, za voljeni klub. Stvarno mi je bila čast, i da smo odigrali kako treba, na krv, muškost, i tako treba da se igraju ovakve utakmice. Tako treba da se igra, pa onda stižu šanse i golovi - rekao je Tošić, koji je ponovo postigao gol iz slobodnog udarca.

- To je nešto što vežbam, i pokušavam da unapredim kako bih pomogao ekipi i sebi. Srećan sam, nadam se da će biti još takvih golova.

Na ruku prvaku Srbije ide i to što je kijevski Dinamo slavio u Bernu protiv Jang Bojsa 1:0, pa sada se sada nalazi na drugom mestu grupe sa pet bodova, pet manje od Dinama, ali i dva više od ekipe iz Švajcarske, odnosno tri više od Skenderbega.

- U dobroj smo poziciji, kao što smo i planirali. Imamo sve u svojim rukama. Kod kuće možemo da obezbedimo plasman u dalju fazu. Posle ove pobede mislim da će sezona da krene u boljem pravcu - rekao je Tošić.

Pobedu je potvrdio Tavamba u 66. minutu.

- Imao sam veliku želju da postignem gol. Protiv Skenderbega sam imao veliku šansu, ali je nisam iskoristio, pa mi je to bila mala osveta. Koristim priliku da se zahvalim Ožegoviću koji je mogao da šutira, ali mi je dodao loptu. Mislim da smo pokazali zajedništvo kao tim i da smo bolji zajedno. Zadovoljan sam, čekali smo dugo ovu utakmicu i bili smo malo razočarani rezultatom prve utakmice, ali večeras smo osvojili tri boda i mislim da je ceo tim srećan zbog toga. Nadam se da će navijači ponovo steći veru u nas, jer na prošlim utakmicama nismo imali baš dobre nastupe. Sa brojem utakmica koje igramo od starta mislim da je sve to normalno. Danas smo pokazali karakter, kvalitet i nadam se da ćemo nastaviti.

I on je svestan koliko je naredni meč protiv Jang Bojsa važan.

- Taj meč je veoma važan, posebno jer sam čuo da su izgubili. Drugi smo i idemo u taj meč da sačuvamo ovu poziciju - zaključio je Leandre Tavamba.

U narednom kolu Partizan gostuje Dinamu, a Jang Bojs dočekuje Skenderbeg.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    2. novembar 2017 | 23:12

    Pobedi ne treba u zube gledati, ali g.Djukicu, posed lopte 42-58 za Skender u sred Beograda, je bruka i sramota!

  • Dr.M

    2. novembar 2017 | 23:05

    Partizan ne igra ništa, vodi ga osrednji trener...zavidim CZ i njihovom treneru, svaka čast za hrabru igru i TRENERA

  • Lik

    3. novembar 2017 | 00:42

    Pun stadion? Zar ovaj stadion jugoslovenske armije prima samo 12hiljada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA