≫ 

REMI KOJI NIŠTA NIJE PROMENIO: Zvezda u 2018. godinu ulazi sa +9, Partizan imao penal u derbiju posle 22 godine (FOTO) (VIDEO)

Rezultat je posle 90 minuta bio 1:1

Fudbalska godina u Srbiji je završena! Na papiru - trebalo je da bude spektakl, na terenu - malo toga smo videli od evropskih večitih!

Pobednika nije bilo, pošto je 156. prvenstveni duel između Partizana i Crvene zvezde završen rezultatom 1:1 (0:0).

>>> OPŠTA TUČA GROBARA NA JUGU: Niko ne peva, krvave glave i panika na atletskoj stazi! (VIDEO)

>>> NAJNOVIJA VEST: Deo Grobara pokušao da preuzme Jug, završili krvavih glava i goli do gaća! (VIDEO)

FK PARTIZAN - FK CRVENA ZVEZDA 1:1

(Suma 62 pen - Boaći 83)

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N.R. Miletić, Ostojić, Antonov - Everton, Jevtović (Radin 20) - Suma (Ilić 70), Tavamba, Pantić - Ožegović (Jovanović 90)

Klupa: Jovičić, Mitrović, Munir, Đurtičković.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Donald, Krstičić, Kanga (Milijaš 90)- Srnić (Jovičić 63) Pešić - Boaći (Gobeljić 89)

Klupa: Supić,Babić, Račić, Adžić.

Sudije: Milorad Mažić, Dalibor Đurđević, Milovan Ristić.

Crno-beli su poveli u 62. minutu golom Sejdube Sume iz penala, a da se Zvezda neporažena ''vrati kući'' neporažena pobrinuo se Ričmond Boaći golom u 83. minutu.

Najzaslužniji za penal, za Partizan u derbijima posle 22 godine, njega jeste Ognjen Ožegović koji je odlično prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, a Vujadin Savić je zakasnio taman toliko da ga zakači po nogama.

Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan

Imao je golman crveno-belih Milan Borjan loptu na ruci, ali je ona ipak završila u mreži.

I kada se činilo da će Partizan pobediti, Ričmond Boaći je majstorski plasirao loptu iza Vladimira Stojkovića.

Jeste da Zvezda nije pobedila ni sedmi derbi zaredom, ali su ostali na +9 u odnosu na crno-bele.

Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan

Malo toga smo videli od večitih koji su prvi put u istoriji zajedno obezbedili nokaut fazu nekog evropskog takmičenja. Generalno - sadržajnije je bilo na tribinama!

Dve bakljade Delija, od kojih je jedna prekinula derbi nakratko, i ozbiljna tuča na južnoj tribini. Prema informacijama sa lica mesta, jedan deo Partizanovih navijača pokušao je da preuzme tribinu i došlo je do opšte tuče.

Epilog svega - skidanje nekolicine fanova do gole kože i proterivanje sa Juga, ali i borba za život jednog navijača koji je hitno odvezen na reanimaciju.

Na terenu je najbolji bio Vladimir Stojković. Odbranio je dve ''mrtve'' šanse Aleksandru Pešiću koji je, da nije bilo Boaćija, sasvim sigurno bio tragičar meča.

Prvu u 29. minutu kada je nogom zaustavio šut sa četiri metra, drugi u 65. minutu kada je vrhovima prstiju izbacio loptu preko gola. Zatim je u istom napadu ukrotio i Krstičićev pokušaj.

Kao što je i najavio pre utakmice, Ožegović je bio silno motivisan na večitiom derbiju. U 78. minutu mogao je da reši meč, a u prvom poluvremenu je opasno zapretio dva puta.

Zvezda je jedino još preko Kange bila blizu postizanja gola, dok je većina zakazala. Tu pre svega mislimo na Srnića koji je i zamenjen Jovičićem nedugo psole gola Partizana, ali i bekova Stojkovića i Rodića. Nisu loši bili u defanzivi, ali i te kako su bili ''tupi'' kada je trebalo ići napred.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan

Partizan kao da je ušao u derbi samo da ostane neporažen, a većina igrača su se tako i ponašali na terenu. Taj trenutak na isteku sata igre umalo da im bude dovoljan za sve tri boda.

Ipak, Boaći nije da crno-beli slave. S obzirom na to da ide sa Marakane, napadač iz Gane se oprostio sa stilom - golom!

Vredi pomenuti i to da su Milorad Mažić i njegovi pomoćnici odradili sjajan posao svih 90. minuta.  Na kraju su dobili i čestitke iz oba tabora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milance

    13. decembar 2017 | 17:17

    Nema veze ako Partizan i izgubi. Dupla kruna od prosle godine je dovoljna radost. Sramota je da zvezda ne pobedi 7 derbija za redom.

  • GP

    13. decembar 2017 | 20:11

    Gospodo cigosi da li sada vidite da se zvezdani sklanjaju. Ko je god hteo da igra protiv nje nije ga pobedila. I to Partizan jos bez dvojice udarnih igraca Tosica i Jankovica. Slavite ovaj remi jer ovo je vama puna kapa. I da, kada ste zadnji put pobedili Partizan? Toliko o svim vasim pobedama sklanjalicama.

  • 3-1

    13. decembar 2017 | 17:22

    Danas je sveti tavamba..zvezdasi poste..to znci da partizan razvaljuje malenu sa 3-1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA