≫ 

Zvezda kažnjena za pet saopštenja isto kao i mi za jedno! Potpredsednik Partizana dokazao da su crno-belima nepravedno oduzeti bodovi

Vladimir Vuletić otkrio detalje nedavnog burnog sastanka Zajednice superligaških klubova i diskusiju koju je imao u vezi sa "nedoslednošću" Disciplinske komisije prilikom izricanja kazne "večitima"

  • 20

Poslednji sastanak superligaških klubova bio je trenutak da se otvoreno, na nivou klubova i ljudi koji vode takmičenje, diskutuje o svemu, a najviše se polemisalo o sankcijama koje su izrečene Zvezdi i Partizanu zbog "rata saopštenjima".

>>> Srpski fudbal zaostaje 20 godina, klubovi pritiskaju sudije, a Evropa nam se smeje: Član sudijske komisije FSS brutalno iskren!

Podsetimo, oba kluba kažnjena su oduzimanjem po dva boda, mada se u Humskoj ne mire sa odlukom Disciplinske komisije, jer smatraju da su i ovom prilikom, kao i za neke ranije slučajeve, primenjeni dvostruki aršini - da su oni više oštećeni nego večiti rival.

Sastanak predstavnika superligaških klubova trajao je skoro tri sata, otkrio je potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić koji je ispred crno-belih hronološki poređao saopštenja i jednih i drugih, i dokazao, kako tvrdi, shodno priloženom materijalu, da nije bilo razloga da se šampion Srbije sankcioniše.

- Ukazali smo na to da da nema ni govora o ratu saopštenjima, jer smo izašli sa samo jednim saopštenjem, nakon pet saopštenja FK Crvena zvezda, a čak četiri su se odnosili na utakmice koje je Partizan igrao sa drugim klubovima - rekao je Vuletić u razgovoru za klupsku televiziju.

- Interesantno je i ne manje značajno da je Crvena zvezda za pet saopštenja kažnjena na isti način kao Partizan za jedno saopštenje. A to jedno saopštenje se završava zahtevom FK Partizan za uvođenjem VAR tehnologije u srpskom fudbalu i uvođenjem inostranih sudija.

Partizan je potom zvanično podneo inicijativu i samo je Partizan glasao za uvođenje video tehnologije (VAR).

- Izgleda da nam to ne treba. Imamo medije koji se ponašaju kao da su Zvezdina VAR tehnologija. Šta onda u našem fudbalu treba još da se uradi da bismo se ugledali na odluku borda FIFA da će na Mundijalu u Rusiji biti korišćena VAR tehnologija. Možda to Zvezdi ne treba, ali Partizanu treba. Mi smatramo da niko ne sme da bude privilegovan.

Vuletiću se nije dopalo ni to što se nekima od prisutnih "prispavalo" kada je pokrenuo temu uvođenja VAR tehnologije u srpski fudbal.

- Kad sam ja o ovome govorio u Staroj Pazovi deo delegata koji pripadaju klubovima Prve lige su komentarisali da nisu došli da slušaju probleme Zvezde i Partizana, da se njima spava, jedan je bio umoran, drugi bi da ide kući da spava... Kao antički hor, oni su se tu pojavli da opstruišu ovu debatu i rešavanje ovog problema. Ako su klubovi Prve lige primljeni u Zajednicu sa superligašima samo da spreče i opstruišu najvažnije razgovore onda je to potpuno obrnuti redosled stvari kako se dolazi do regulranosti u takmičenju. Mi sve vreme pokušavamo da kaznimo posledice, a nikada se ne bavim uzrocima i to je najveći problem.

O samom sastanku je rekao...

- Kao i obično, mi ne lečimo uzroke, mi se bavimo posledicama, i to na jedan zaista, videli smo, neprincipijelan i nedosledan način. Takve su i odluke Disciplinske komisije. Mi smo o tome vrlo detaljno govorili na jednoj od konferencija za štampu, o tome smo govorili i sad na sastanku zajednice Superlige i Prve lige srbije. Na sastanku ovog tela koji je u dobroj meri potrajalo tri sata, dosta je diskutovano o radu disciplinske komisije Superlige Srbije. Rekao bih da smo u tom pogledu imali zaista ozbiljnu situaciju: da argumentovano, sa dosta relevantnih dokaza, i prvi put na jednom telu, telu koje odlučuje o našoj Superligi, predočimo zaista veliki broj dokaza o pravoj nedoslednosti i takozvanim dvostrukim aršinima - aludirao je na pomenuto sankcionisanje večitih rivala zbog saopštenja.

Posvetio je deo vremena Vuletić i saopštenju Radničkog iz Niša.

- Taj nesuđeni vicešampion je trenutno na tapetu Disciplinske komisjje, naime tek nakon što je usledilo dosta reakcija upućeno na saopštenje ovoga kluba iz Niša, i to u vezi sa skandaloznom rečenicom u kojoj se ovaj klub hvali javnosti kako "može i da namesti utakmicu ako to poželi", čime nagoveštava da je hteo da namesti utakmicu sa FK Javor - on bi to učinio. Dakle, prosto, mekog su srca, pa jednostavno ovog puta to nisu uradili, tako nam nagoveštavaju, što ne znači, ako im se prohte, da to mogu da urade bez ikakvih problema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    20. mart 2018 | 20:17

    Kada budete evropski i svetski prvaci moci cete i vi vise da pricate, znaci nikad.

  • Tito, Mirko, Dačić, Ružić, Tadić, Vučelić, Karadžić

    20. mart 2018 | 18:32

    Čoveče kad Uefa kazni za paljenje baklji da li kazna ide po broju baklji...čovek si iz fudbala pa treba da znaš kako to ide. Opet, i da nisi iz fudbala i logika treba da ti kaže. Nemate vi pojma o životu niti o časti i poštenju, to je vas problem. Navikli vas na ono što nije vaše 50godina unazad

  • Bokan

    20. mart 2018 | 23:00

    Zvezdi ce biti oduzeto vise bodova kad se bodovi prepolove na kraju pa i to va m nije dovoljno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA