≫ 

Partizan sprema novu bombu: Pavlović u odmaklim pregovorima sa crno-belima, jedna stvar ga posebno vuče u Humsku!

Povratnici su nekad pun pogodak. Uroš Đurđević i Aleksandar Pešić su najbolji primeri, hoće li Pavlović nastaviti tradiciju?

  • 42

Pokušaće Partizan u letnjem prelaznom roku da unovči dobre igre Laendrea Tavambe, samim tim će se otvoriti prostor za angažovanje novog napadača, što je ujedno, uz krilnu poziciju (odlazi Marko Janković, možda i Zoran Tošić), postavljeno kao prioritet u Humskoj.

Crno-beli su odlučili da se drže oprobanog recepta iz prošlosti i vraćaju proverene fudbalere, pa je izbor ovoga puta pao na Andriju Pavlovića (24), napadača Kopenhagena, sa kojim je sportski sektor kluba u poodmaklim pregovorima, saznaje Telegraf.rs! Borba za potpis kapitalnog pojačanja nije laka, jer još uvek aktuelni prvak Srbije nije jedini koji stoji u redu da ga privoli u svoje redove.

Pavlović tokom evropskih izazova u Danskoj Foto: Tanjug/Ap

Gledajući ugovor Andrije Pavlovića sa Kopenhagenom (traje do juna 2021. godine), verovatno i platu fudbalera, koja nije mala, Partizanova misija možda naoko deluje nemoguće. Međutim, crno-belima se ideja u vezi sa napadačem javila u momentu kada se u danskim medijima pojavila vest da je igrač “zaratio” sa trenerom Staleom Solbakenom. Alarm u Humskoj se još jednom upalio pošto se pomenuti stručnjak oglasio u tamošnjim medijima, optužujući našeg fudbalera da se nedovoljno zalaže za tim i ne trenira na pravi način, a pokušavajući verovatno da prikrije međusobni sukob.

>>>Pakleni Urugvajac stiže u Partizan? Brz kao munja, majstor za slobodnjake, ima top u levoj nozi (VIDEO)

- Kada igraš utakmice samo jednom sedmično, trening je veoma važan. Ako su drugi igrači bolji na treninzima, onda nijednog momenta neću da razmišljam o obeštećenju – rekao je Solbaken za danski BT, odgovarajući na pitanje da li je momenat za Pavlovićevu prodaju posle samo godinu i devet meseci saradnje.

Pavlović u danima kada je igrao za Čukarički Foto: fkčukarički

- Igrao je sve do revanša sa Atletikom, negde oko 30 utakmica u nizu. Imao je samopouzdanje, no, nije problem njegovo ponašanje na mečevima, već na treninzima. Ponašanje je sve, govori da li si koncentrisan, da li daješ sve od sebe. Drugi igrači su se više borili od Andrije. Zna tačno zašto ne igra, objasnio sam mu situaciju – rekao je pre nešto više od mesec dana Solbaken, koji ni posle toga više nije imao poverenja u Andriju Pavlovića.

U međuvremenu Kopenhagen je kupio Viktora Višera, od povrede se oporavio Federiko Santander, a priliku pre Pavlovića je dobijao i Jonas Vind, pa je napadač postao tek četvrti izbor trenera Solbakena. Klub je, logično, ubrzo doneo odluku da ekspresno proda Srbina i u tom momentu se u trku odmah uključio Partizan, ali ne kao jedini zainteresovani tim.

Naime, crno-beli su brzo reagovali i u poodmaklim pregovorima su sa Pavlovićem, ali se za njegovu naklonost bore sa jednim austrijskim klubom. Pomenuti Austrijanci daju Dancima značajno veće obeštećenje, no, samom igraču su ponudili manju platu. Upravo na tu kartu igraju u Humskoj, nadajući se da će, kao u nedavnoj prošlosti, privoleti igrača da sam donese odluku. Konačan epilog se očekuje u narednih nekoliko dana, jer Austrijanci nikako nisu takmac za potcenjivanje.

Rukovodstvo Partizana je pred velikim izazovima Foto: Marko Todorović

Pavlović je u tekućoj sezoni odigrao 26 mečeva za Kopenhagen, postigao je 14 golova i upisao dve asistencije. Ipak, u poslednjih 12 prvenstvenih utakmica, samo četiri puta je bio na klupi za rezerve, dok na osam uopšte nije bio ni u protokolu, što je bio znak za rastanak.

Pre potpisivanja petogodišnjeg ugovora sa Kopenhagenom (1.jul, 2016.), Pavlović je uspešno branio boje Milicionara, Rada i Čukaričkog, a bio je pozajmljivan FK Paliću i BASK – u. U Dansku je prodat za 2.000.000 evra, posredstvom nekadašnjeg golmana Partizana Aleksandra Radosavljevića, kome je to bio prvi veliki posao u menadžerskim vodama. Stigao je i do dresa sa nacionalnim grbom, no, kako je izgubio status prvotimca u klubu, nije pozivan među “orlove”...

Sulejmani prvi pik! Foto: Tanjug/AP

SULEJMANI PRVI PRIORITET

Pored Pavlovića, za čiju se “naklonost” Partizan bori, prvi prioritet kluba iz Humske je još od jesenas bio i ostao - Miralem Sulejmani, o čemu je Telegraf.rs već pisao. Iako je sjajni fudbaler u junu slobodan igrač na tržištu, okolnosti u vezi sa njegovim angažovanjem su mnogo teže po crno-bele.

Pre svega zbog činjenica da je Sulejmani daleko najbolji igrač Jang Bojsa, nosilac igre i glavni kreator gotovo izvesne šampionske titule, ali i zbog toga što mu je švajcarski klub nedavno ponudio obnavljanje ugovora. Pregovori dve strane su u toku, a u Partizanu jedino mogu da se nadaju eventualnoj želji igrača da se posle toliko godina u pečalbi vrati makar na sezonu u bivši klub i rodni grad. Igraču još od početka marta stoji otvoren poziv i sve zavisi samo od njega.

Foto: Profimedia/Corbis

Ukoliko se nijedan od planiranih prioriteta ne realizuje, sportski sektor kluba će se okrenuti drugim rešenjima, koja su takođe već odavno određena. Na “talonu” je i nekoliko stranaca (Giljerme, Terans...), , a dosta toga će zavisiti i od razvoja situacije prilikom planiranih prodaja fudbalera iz postojećeg kadra.

VIDEO Kada će se partizan izvući iz problema?

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srka

    28. april 2018 | 15:05

    A Djordje Jovanovic??

  • 345

    28. april 2018 | 15:30

    Gde je Djordje Jovanovic? Ne kazem ja da je Pavlovic los igrac, ali samo zasto ne davati sansu nasoj deci koja ce da ginu za sveti dres?!?

  • Vlajko

    28. april 2018 | 12:48

    Covek ide u Rapid, a propala uprava pokusava ovakvim naslovima da maze oci . Providnoooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA