≫ 

Kostarika za brigu Srbije: Kembel je prava napast, Irci ispraćeni sa tri "komada"

Prvi rival našeg tima u Rusiji na Mundijalu ubedljiv protiv Severne Irske u prijateljskoj utakmici

  • 10

Srbija će prvi meč na Svetskom prvenstvu odigrati protiv Kostarike, koja, sudeći prema onome što je pokazala protiv Severne Irske u prijateljskoj utakmici u San Hozeu, deluje više nego spremno za mundijalsku premijeru.

Kostarika je pred svojim navijačima, koji su na početku meča ovacijama pozdravili evropskog prvaka sa Realom Kejlora Navasa, deklasirala Irsku rezultatom 3:0 (1:0).

>>> Hrvati "glumili" Srbe Brazilcima, odlično se držali, ali je Nejmar klasa! (FOTO) (VIDEO)

Bivši igrač Arsenala sa etiketom "večito pozajmljenog" Džoel Kembel, bio je centralna figura utakmice sa golom i asistencijom, nameće se kao lider ekipe koja u svojim redovima ima solidnog potencijala da pomrsi račune, na primer, baš našoj selekciji.

Johan Venegas je na isteku pola sata igre postigao gol za 1:0, asistirao mu je Gonzales, da bi vođstvo duplirao upravo Kembel u 46. minutu.

Konačan rezultat postavio je Fransisko Havijer Kalvo u 66. minutu, na veliko zadovoljstvo navijača, koji su mogli da vide obećavajuću predstavu svog tima i uživaju u igri koju su im priredili izabranici Oskara Ramireza.

Kostarika će u petak odigrati novi prijateljski meč, rival će im biti Englezi, a onda i Belgija, pa će tek na osnovu te dve provere Krstajić i njegov stručni tim moći da sude o realnoj snazi našeg prvog rivala u Rusiji, budući da Irci ne mogu biti pravi reper snage selekcije iz Srednje Amerike.

Za Kostariku su meč počeli: Navas, Gamboa, Akosta, Gonzales Kastro, Duarte Gaitan, Oviedo - Boržes, Guzman Perez, Kolindres, Kembel - Venegas.

Moreira je u 35. minutu zamenio golmana Navasa, a u nastavku su još igrali: Duarte, Teheda, Smit, Matarita, Vaston.

Najjači adut Kostarike: Golman Reala Kejlor Navas pre početka utakmice sa Irskom dobio je poklon od nacionalnog Saveza u vidu pozlaćene rukavice kao nagradu za osvojenu Ligu šampiona Foto: Tanjug/AP
Džoel Kembel mučio je odbranu Iraca, mučiće i našu ako ga srpski fudbaleri ne budu uštopovali Foto: Tanjug/AP
Kostarikanci su jaki u skok igri: Fransisko Kalvo postiže gol posle ubačene lopte Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuuuk

    3. jun 2018 | 21:20

    Mislim da previse pricamo....a vec sam negde citao po novinama da Srbija osvaja 4 boda u grupi...to ispada da smo odredili koga pobedjujemo a sa kim nereseno i od koga gubimo....to sve govori...uvek ista prica vec gooodinama...igra se da se pobedi a ne da se izvuce bod!

  • Boske100

    3. jun 2018 | 22:37

    Manje priče i kalkulacija, svaka utakmica u grupi treba da bude RAT i da bude kao reklama uz pjesmu "pukni zoro". Al mi smo takvi kakvi smo, bojim se da ne bude samo "PUKLI SMO" i ista priča poslije mondijala - stvaramo novi tim. Ako oni nisu spremni u glavi onda nije bitno koje naš protivnik. Realno, kada se gleda individualni kvalitet naših splavara, onda se Kosta Rika jede za doručak, a Švica za užinu! Hrabro, bezobrazno i ponosno samo se tako pobjeđuje.

  • Miconi

    3. jun 2018 | 21:20

    Nema sta prebiše braća, voleo bih da me nasi demantuju ali tesko protiv bilo koga, gubimo sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA