≫ 

Partizan i Roma pregovaraju oko štopera: Crno - beli traže 8 miliona za Markovića

Rimski velikan dugo prati biser iz Humske i odvažio se da stupi u akciju, ali ga je sačekala milionska cifra i niz uslova, ukoliko želi do vunderkinda

  • 30

Opredeljenje da u budućnosti, kao uostalom i u prošlosti, resurse uglavnom ulažu samo u svoju decu, momke koji statasavaju u Omladinskoj školi, donosilo je i tek će da donese Partizanu milionsku zaradu.

Crno-beli u svojim redovima već sada imaju “zlatne koke”, a prednjači mladi Svetozar Marković za koga se interesuje nekoliko evropskih velikana, poučenih valjda “slučajem” Nikole Milenkovića, koga posle “školovanja” u Humskoj i transfera u Fjorentinu traži cela Evropa.

>>> Partizan iznenada prodao jednog od najvažnijih veznih igrača!

Među onima koji bi odmah da “kaparišu” i Markovića ističe se Roma, koja bi u tekućem prelaznom roku da otkupi vunderkinda iz Humske.

Jo[ se nije ni nametnuo u prvom timu, a već ga traže: Svetozar Marković Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Ali bi to zadovoljstvo, ukoliko dođe do finalne faze između dva kluba, Italijane koštalo bar 8.000.000 evra, potvrđeno je Telegrafu u Partizanu!

Tačnije rečeno, to je cena, koju su crno-beli nedavno predočili predstavnicima Rome, kada su posle dugog praćenja Markovića odlučili da odvaže, krenu u akciju i stupe u kontakt sa kolegama iz Humske.

I, nije završeno samo na interesovanju, Partizan je pred Italijane izneo još niz uslova, koje moraju da ispune, ukoliko žele u budućnosti da dođu do fudbalskog bisera, jer nisu jedini koji čekaju u redu.

Prvo, Marković u ovom trenutku nije na prodaju i to su iz Partizana jasno naglasili Italijanima. Dakle, moraju da sačekaju momenat, ukoliko do njega uopšte i dođe u tekućem prelaznom roku.

Želja Partizana je da se, pre svega, plasira u grupnu fazu Lige Evrope i ukoliko se to dogodi – Marković ostaje “zacementiran” u Humkoj. U tom slučaju ponude uopšte neće biti ni razmatrane.

Ukoliko se nekim slučajem dogodi da crno-beli ne uspeju u Evropi i da moraju da prodajom popune klupski budžet, opet postoje uslovi pod kojima Marković može da napusti klub.

Klub bi na njemu mogao dobro da zaradi Svetozar Markovič Foto: Partizan.rs

Prvi je, rekosmo već, cifra od 8.000.000 evra za obeštećenje. A, drugi uslov je da klub, koji otkupi mladog fudbalera za pomenuti novac, mora da ga ostavi na pozajmici u Humskoj bar još godinu dana.

Jer, crno-beli u narednoj sezoni žele oba trofeja u domaćem takmičenju i samim tim ne žele da oslabe tim, koji je ovoga leta iznova građen (i još se gradi). Zato će pregovori u slučaju Markovića doći u obzir tek pošto bude poznat epilog evropskih kvalifikacija, a prednost će imati klubovi koji, pored plaćanja obeštećenja, budu spremni i na kompromis u vezi sa pozajmicom igrača.

Ali, o svemu navedenom o tom - potom, Partizan za sada dobro gura u Ligi Evrope i sve dok je tako, Romi, pa i ostalim zainteresovanim klubovima Svetozar Marković je jednostavno nedostupan!

Mada, transfer gurua “vučice” Ramona Rodrigeza Vedeha, poznatijeg kao - Monći (direktor kluba), nikako ne treba shvatiti “zdravo za gotovo”...

VIDEO: Saša Ilić igra basket kao Lebron Džejms

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    19. jul 2018 | 17:47

    Ahaaahaa jos jedna MOSA,malo malo pa se pusti ovakva informacija za poneke igrace partizana i zvezde,koje bre 8 miliona na kraju ce otici za 800.000 dobro uigrana sema klub-menadzer-mediji kada zele da proguraju i prodaju nekog igraca

  • Titakana

    19. jul 2018 | 19:14

    Ovo je smesno,pa zar stvarno neko moze da poveruje u ovo,partizan gledam decko jos nije sazreo za seniorski fudbal,ima kikseve pocetnicke,panici na lopti,dosta spor i fizicki nije sprem za seniorski fudbal

  • Matija

    19. jul 2018 | 17:15

    Smehotresno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA