≫ 

Fjorentina rasturila Kjevo uz evrogol Milenkovića i počasni pogodak Tomovića, Ljajić učestvovao u preokretu Torina protiv Intera! (FOTO) (VIDEO)

Srpski fudbaleri imali su zapažene partije u Italiji

  • 1

Drugo kolo Serije A obeležio je prelep pogodak srpskog internacionalca Nikole Milenkovića koji je postigao vodeći gol za Fjorentinu u pobedi nad Kjevom od 6:1.

>>> Mitrović probušio Harta: Dva gola Srbina za dva minuta! (VIDEO)

Viola je odlično ušla u meč i imala inicijativu od samog početka, koja s eisplatila već u 8. minutu kada je Srbin sa nekih 25 metara poslao "projektil" u mrežu gostiju. pred kraj poluvremena, Gerson, posle kornera i meteža u petercu, najbolje snašao i dodatno povećao prednost svog tima.

I drugi deo meča takođe je bio efikasan po domaćina. Prvo je Benasi pogodio za 3:0, da bi se potom strelac 2. gola Gerson ovoga puta našao se u ulozi asistenta, igrao se 71. minut kada je preciznim pasom uposlio mladog Federika Kiesu pogodio za 4:0.

Srpski internacionalac Nenad Tomović je posle kornera Kjeva glavom zakucao loptu i tako samo ublažio poraz svog tima petnaest minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Ovaj pogodak Tomović je posvetio svom nekadašnjem saigraču Fjorentine Davidu Astoriju koji je 4. marta ove godine preminuo. Tomović je posle gola simbolično pokazao broj 13 što predstavlja broj na dresu koji je Astori nosio u Firenci.

I to nije bilo sve jer je usledila nova serija golova u tri poslednja minuta kada su Kjevo potpuno potopili prvo Benazi i potom Đovani Simeone koji je stavio tačku na ovaj susret.

U ekipi Fjoretnine Milenković je odigrao ceo meč, dok su u timu iz Verone nastupili Nenad Tomović i Ivan Radovanović od prvog do poslednjeg minuta.  Filip Đorđević ceo meč presedeo na klupi.

Mauro Ikardi asistirao je kod prvog gola Intera; Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, zanimljiv susret odigrali su Inter i Torino, u kojem je srpski internacionaac Adem Ljajić zaigrao od 61. minuta.

Domaća ekipa od samog početka je stavila protivniku do znanja da iz ovog susreta želi da izađe sa 3 boda. Shodno tome, delovalo je kao da je samo jedna ekipa na terenu jer su prvo Perišić na asistenciju Ikardija, i potom De Vrij pogodili za, visokih, 2:0, na poluvremenu.

Ipak, kada se došlo sa odmora viđena je potpuno drugačija slika. Kapiten Torina Beloti postigao je najlepši gol na susretu kada je posle duge lopte, koju je sa svoje polovine terena uputio Falk, odličnio prihvatio loptu, predriblao golmana i rutinski smanjio rezultat. Igrao se 55. minut.

Samo 13. minuta kasnije na ivici šesnaesterca ostao je Meite koji nije šutirao najsnažnije ka golu Handanovića, ipak lopta se "ušunjala" u mrežu za veliko izjednačenje.

Da podsetimo, Inter posle dva odigrana kola ima jedan poraz i remi i sa Torinom, koji ima isti učinak, deli 12. i 13. mesto na tabeli Serije A.

Serija A, 2. kolo:

Subotu:

Juventus - Lacio 2:0 (1:0)

Napoli - Milan 3:2 (0:1)

Nedelja

SPAL - Parma 1:0 (0:0)

Kaljari - Sasuolo 2:2 (1:0)

Fiorentina - Kjevo 6:1 (2:0)

Frozinone - Bolonja 0:0

Đenova - Empoli 2:1 (2:0)

Inter - Torino 2:2 (2:0)

Udineze - Sampdorija 1:0 (1:0)

Ponedjeljak:

Roma - Atalanta (20.30)

TABELA: Juventus 6, Napoli 6, SPAL 6, Udineze 4, Sasuolo 4, Fiorentina (-1) 3, Atalanta (-1) 3, Empoli 3, Đenova (-1) 3, Roma (-1) 3, Inter 1, Torino 1, Parma 1, Bolonja 1, Kaljari 1, Frozinone 1, Milan (-1) 0, Sampdorija (-1) 0, Lacio 0, Kjevo 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin

    27. avgust 2018 | 11:59

    Spaleti igra sa dva desna beka... to je nedopustivo, zato su i primili dva gola.. Vrsaljko i Dambrozio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA