≫ 

Sad ili nikad! Zvezdinih 11 za Salcburg i 3 faktora koja joj mogu doneti Ligu šampiona! (VIDEO)

Može li se kroz Alpe ući u Ligu šampiona? Saznaćemo najranije u sredu oko 22.45!

  • 29

Salcburg ovaj put neće biti samo predvorje Alpa, već i Lige šampiona - za Crvenu zvezdu su vrata ovog predvorja odškrinuta možda i više nego bilo kada u istoriji takmičenja u formatu viđenom posle osvajanja ušatog pehara.

Crveno-beli su od novijoj postbarijevskoj istoriji imali nekoliko izleta, improvizacija i obećavajućih sastava, ali nijednom dužu najavu sistema i rezultate koji su taj sistem pratili kao sada.

Zato navijači crveno-belih imaju čemu da se nadaju protiv Salcburga, u Mocartovom gradu gde će zvuk njegovih simfonija na jedan dan zameniti pesma skoro 10.000 Delija, što će predstavljati više nego zavidan deo kapaciteta Red Bul Arene u Salcburgu.

Hoće li se i dalje kotrljati na Marakani? Foto: Marko Jovanović

U nekoliko momenata valjalo bi staviti akcenat pred ovaj nesvakidašnji okršaj klubova zanimljivih paradoksa - Salcburg ima kvalitetnu sistemsku i fudbalsku podlogu, koju je narušio represijom nad tradicijom kluba, dok je Zvezda tim koji je napravio veliki obrt razmazivši navijače za samo godinu dana jednom grupnom fazom Lige Evrope, pa na superligaškim utakmicama tribine deluju sablasno prazne.

Ipak, za meč odluke o mušemi na "Rajku Mitiću" vlada sumanuta potražnja, što i ne čudi - nekoliko je momenata koji bi mogli crveno-bele da odvedu dalje.

Bili su Austrijanci na ivici obračuna sa sudijom Foto: Marko Jovanović

PRITISAK SALCBURGA vs. PRITISAK ZVEZDE

Fudbaler Salcburga Smail Prevljak najavio je dva gola u mreži Zvezde pred meč u Beogradu, a posle bolnog otrežnjenja i jalovog meča u kom su mreže mirovale za ekipu koja je navikla da postiže po tri pogotka, usledila je erupcija nezadovoljstva kada je sudija odsvirao kraj pred praznim tribinama.

Sigurno se sećate i izvinjenja Marka Rozea za potez svojih igrača koji su opkolili sudiju i vršili pritisak kada je sve bilo gotovo - taj potez okarakterisan je kao šmekerski, a tako je morao da reaguje jer je bio svestan da su njegovi igrači ogolili veliku slabost i nervozu zbog nule na gostovanju, koja daje jasnu matematiku - jedan gol Zvezde u revanšu vredi Salcburgova dva.

Došao je taj dan - Zvezdin napad na Ligu šampiona u Salcburgu. Kvota da šampion Srbije ide u grupe, nebitno na koji način, je 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Salcburg - Crvena zvezda.

Kvota da će Zvezda pobediti u Salcburgu, a Radonjić biti strelac je čak 20! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za specijalne igre na Salcburg - Crvena zvezda.

Rozeu je prvih 90 minuta bila jasna naznaka da neće ići toliko glatko Foto: Marko Jovanović

Nakon toga, Vladan Milojević je i na konferenciji u Mocartovom gradu umeo da se postavi na pravi način, stavljajući do znanja da je Zvezdi Liga šampiona samo nadogradnja na postojeći uspeh u Ligi Evrope - Salcburg je posle polufinala ovog takmičenja i eliminacije Lacija i Borusije primoran na korak dalje.

Dug je put od Jurmale do Salcburga Foto: MN Press

ZVEZDIN DUŽI NIZ TAKMIČARSKIH MEČEVA 

Leto na dugoročnom planu ume da bude berićetno zbog takmičarskog ritma ako krećete od prvog kola. Zvezda je imala neslavan start sa Spartaksom u Letoniji, ali i dovoljno vremena da stvari ispravlja u hodu, prođe kroz trnje sa Suduvom i Trnavom, posle čega čak i duel sa Salcburgom može da pređe u rutinu.

Prošle godine je Zvezda nešto slično iskusila i isplatilo se protiv Krasnodara, sada bi moglo protiv Salcburga, a postoji trenutak koji o ovome svedoči, viđen je u završnici prvog meča.

Rodić će dejstvovati po levom boku Foto: Marko Jovanović

Zvezda je neke od opasnijih momenata imala u poslednjih 10-ak minuta kada se videlo da igrači austrijske ekipe nemaju snage za novi nalet, što prozilazi iz samo dve ozbiljnije takmičarske utakmice (ili bolje rečeno jedne jer je posle prvog duela sa Škendijom bilo jasno da je sve gotovo).

Salcburg je poput Zvezde u domaćem prvenstvu u komociji da dobrano rotira, ali je nekoliko igrača na Marakani u prvoj utakmici bilo u ozbiljnom padu u finišu, dok je Zvezda protiv Trnave u Slovačkoj pokazala spremnost da igra i 120 minuta u visokom tempu i uprkos žestokim batinama koje su pretrpljene.

Trnava je bila veliki ispit zrelosti Foto: crvenazvezdafk.com

To Austrijance baca i na stare "repove" jer su u prethodnim kvalifikacijama umeli da ispadnu od Rijeke ili Dinama kada su bili pred završnim koracima u letnjem periodu.

Zlatko Junuzović je nosilac igre Salcburga Foto: Profimedia/Actionplus

 ZLATKO JUNUZOVIĆ

Iskustvo Zlatka Junuzovića neprocenjivo je za ekipu Salcburga - neće ga biti zbog povrede mišića jer je već u Beogradu osetio bolove, pa je zamenjen u pauzi, a valja istaći da se ipak radi o fudbaleru koji je proveo punih šest godina u Verderu i odigrao skoro 200 utakmica.

Iako je Šlager u prvom meču dostojno odmenio Junuzovića, pitanje je kako će od starta izgledati meč bez igrača koji predstavlja okosnicu ekipe, naroočito u iskustvenom smislu, u timu koji je navikao da na fudbalsko tržište izbacuje nove igrače koji će se tek potkovati.

I za kraj....

Tim koji je napao Trnavu Foto: crvenazvezdafk.com

ŠTA OČEKIVATI U SALCBURGU?

Crveno-beli dileme nemaju dileme kada su u pitanju taktika, stil i zadaci u dve trećine polja (nešto kraćeg nego na Marakani), ali postoji dilema oko toga ko će sve izvršavati i sa koje pozicije u završnici.

Ispred Borjana će biti Rodić, Savić, Degenek, Stojković, posao će im olakšavati Jovičić i Krstičić, Radonjić je siguran levo, dok bi Milojević mogao da napravi eksperiment i iznenađenje za rivala sa ostalom trojicom izabranih.

Slavoljub Srnić se pokazao u ovakvim mečevima i sigurno bi i pored toga predstavljao iznenađenje za Salcburg, dok bi Simić i Milić (uigravan podjednako sa Milanom Pavkovim) zaokružili ofanzivnu priču, uz spremne džokere u Benu, Ebisiliju i Kafuu, koji mogu u svakom trentuku  da preokreu meč.

VIDEO - Zavirite na RedBul Arenu i poslednji trening Zvezde pred Salcburg

(Od spec. izveštača iz Salcburga, Bojana Vinulovića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    29. avgust 2018 | 10:40

    Даш гол да можеш да дишеш а онда контра,без страха,они су исто испадали ко ми у овој фази, значи више психички ко се боље спремио тај иде даље. Храбро Звездооо!!!

  • Partizanovac

    29. avgust 2018 | 11:18

    Napred Zvezdo.....

  • Čika Jova

    29. avgust 2018 | 12:18

    Samo Zvezda da probije led i biće stalni akter lige šampiona. Daj Bože da obezbede i jedno sigurno i drugo mesto u kvalifikacijams, i još jedno mesto u ligi Evrope pa da uživamo u gostovanju najvećih evropskih klubova. Kao nekaf.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA