≫ 

Junajted je živ! Đavolski preokret Mančestera, Sančez u 90. minutu produžio Murinjov "radni vek" na klupi! (FOTO)

Posle očajnog prvog, spektakularno drugo poluvreme domaćeg tima na "Old Trafordu"

  • 0

Ispraćeni su zvižducima na poluvremenu, a ovacijama na kraju utakmice - to je Mančester, to je Murinjo, to je bio preokret o kome će se pričati, od 0:2 i beskrvne igre do adrenalinskih 3:2 golom u 90. minutu!

Junajted je "preživeo", Žoze Murinjo možda sebi produžio "vek trajanja" na klupi slavnog kluba zahvaljujući uraganskoj igri svog tima u drugih 45 minuta, kada je viđen preokret i trijumf koji je začinio pogotkom u finišu osporavani Aleksis Sančez!

>>> Horor promašaj Matića razbesneo navijače: Srbin se obrukao sa pet metara pred praznim golom (VIDEO)

Čileanac je bio Murinjova "zlatna rezerva", u 62. minutu je zamenio indisponiranog Rašforda, a u 90. najbolje skočio u buketu pred golom Njukasla, trznuo glavom, bacio "Old Traford" u stanje sveopšteg ludila.

Mogao je Murinjo tek tad da odahne, Njukasl je bio nokautiran i bez nove energije da uzvrati...

A sve je bilo gotovo izgubljeno po Junajted posle prvog poluvremena, već posle 10 minuta "Svrake" su vodile 2:0 (Kenedi 3, Muto 10), odbrana Mančestera je klecala u tim trenucima, bila "zrela" da primi još jedna ili dva gola. Neprijatnost kod svakog navijača "Crvenih đavola" rasla je iz minuta u minut, nemoćan je bio njihov tima da bilo šta uradi iako je ispred sebe imao skromni tim Rafe Beniteza koga i ove sezone čeka borba za opstanak.

Aleksis Sančez postiže gol odluke za pobedu protiv njukasla u 90. minutu Foto: Tanjug/AP

Posegao je Murinjo već u 19. minutu za izmenom, umesto Bejlija uveo je Matu, u 46. i Felaini je bio na terenu zamenivši Mektominaja, a od 67. i Sančes kao poslednji "džoker" Portugalca ka spasonosnim bodovima.

Nisu domaći igrači padali u očaj ni nakon nestvarnog promašaja Matića, gosti su bili saterani u kazneni prostor i takav odnos snaga jednostavno je morao da se isplati motivisanim igračima Junajteda.

>>> Murinjo prskao kameru pa od sramote pobegao u tunel: Jezivo poluvreme Đavola nateralo Posebnog da šmugne sa terena Old Traforda! (FOTO) (VIDEO)

Mata je prvi pogodio, smanjio na 1:2, a onda su Pogba i Marsial izveli neodbranjivu kombinaciju, "dupli pas" uz "štiklu" Francuza, i hitac njegovog sunardonika za 2:2 pokrenuo je lavinu sa tribina.

Njukasl je bio na konopcima...

Nokaut je usledio u "minut do 12", akcija Junajteda išla je po desnoj strani, odakle je stigao centaršut, a Sančez pokazao skakačke kvalitete: zahvatio loptu glavom i smestio loptu u mrežu, za delirijum, pobedu i preokret koji će, možda, ali samo možda, konačno pokrenuti Junajted da u nastavku sezone igra u skladu sa renomeom kluba i kvalitetom koji je prisutan u velikim količinama u svlačionici.

Premijer liga, 8. kolo

Barnli - Hadesfild 1:1

(Vouks 20 - Šindler 66)

Kristal Palas - Vulverhempton 0:1

(Doherti 56)

Lester - Everton 1:2

(Pereira 40 - Rišarlison 7, Sigurdson 77)

Totenhem - Kardif 1:0

(Dajer 8)

Votford - Bornmut 0:4

(Bruks 14, King 33p, 45, Vilson 46)

Mančester junajted - Njukasl 3:2

(Mata 70, Marsial 76, Sančes 90 - Kenedi 7, Muto 10)

nedelja

Fulam - Arsenal 13.00

Sautempton - Čelsi 15.15

Liverpul - Mančester siti 17.30

odigrano u petak:

Brajton - Vest Hem 1:0

(Marej 25)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA