Prvi put u istoriji: Najvažniji basketaški turnir na svetu kreće uz prenos na RTS-u! (VIDEO)

Završni turnir Svetskog tura u basketu 3x3 nikad nije bio primamljiviji za publiku iz Srbije!

  • 0

Popularnost sporta raste, primljen je i u olimpijsku porodicu za Tokio 2020, a sada će završnicu najvažnijeg turnira u sezoni van reprezentativne konkurencije moći da isprate i gledaoci u Srbiji zahvaljujući prenosu na RTS-u.

To je veliki korak za ovaj sport u zemlji koja je dala najbolje basketaše, a samo na finalnom tunriru u Pekingu 28. i 29. oktobra igraće četiri srpska tima, Novi Sad Al Vada, Liman, Zemun i Beograd.

Mečevi grupne faze igraće se u subotu od 11 do 16 časova po srednjeevropskom vremenu, četvrtfinale kreće od 10.10 ujutru narednog dana. RTS se uključuje od polufinala (12.30 i 13.00), biće u direktnom prenosu ispraćen i finalni meč od 14.00.

Sve je spremno za spektakl u srpskoj režiji, čak sedam od Top 10 basketaša sveta su iz naše zemlje, a trenutno najboljeg igrača sveta Dejana Majstorovića posebno raduje nacionalna pokrivenost TV prenosom.

- Velika stvar za nas i naš sport, to smo oduvek želeli. Sjajno smo se pripremili, dva puta dnevno smo imali treninge i savršene uslove u Abu Dabiju koji nam je bio baza. Idemo tamo sa najvišim ciljevima, da osvojimo turnir - jasan je Majstorović.

>>>Stigao iz Igokee i odmah izdominirao u Evroligi: Dorel Rajt potvrdio klasu pred megdan sa Zvezdom (VIDEO)

>>>Novi podvig Grofa Božovića u kome je Srbin odigrao ključnu ulogu! (VIDEO)

>>>Bacio je loptu visoko, mislili su da ide u aut, a onda je dohvatio Veseli i prikucao! (VIDEO)

Njegov saigrač Marko Ždero je u Abu Dabiju proslavio rođenje ćerke Hane, i to baš na rođendan kapitena Dušana Domovića Buluta.

- Dodatno daje na težini TV prenos, naročito zbog toga što ima dosta ekipa iz Srbije. Ovde smo došli da se fokusiramo i odmorimo, treniramo, nije bilo mnogo vremena za slavlje jer idemo tamo da pokažemo da smo najbolji - poručio je Bulut.

Jedan od opasnijih konkurenata biće Zemun, za koji igra dvostruki srpski šampion Red Bull King of the Rock Bogdan Dragović.

- Očekivanja se ne menjaju, uvek idemo da damo sve od sebe. Za finale WT se nismo posebno spremali, o turniru razmišljamo cele sezone i bila je želja da se nađemo ovde. Velika je stvar što će se ovo prenositi na RTS-u, lepo je što će se nova olimpijska disciplina predstaviti široj publici. U prvih 30 igrača na svetu su pretežno igrači iz Srbije, nadam se da će to dodatno motivisati publiku iz Srbije da isprati dešavanja iz Pekinga - kaže Dragović.

Da FIBA sve više misli na 3x3 pokazuje i nagradni fond. U ovoj godini, postavljen je rekord sa 600.000 dolara, cilj za 2018. je milion, a iz Pekinga će šampion otići kući sa 40.000 dolara. Drugoplasiranima pripada suma od 30.000, trećeplasiranima od 20.000 dolara.

U četvrtfinale idu dve ekipe iz grupa, ukrštaju se grupe A i C, odnosno B i D, a onda sledi završna borba koja će biti televizijski pokrivena.

GRUPA A: Novi Sad Al Wahda, Kranj, Krakow

GRUPA B: Ljubljana, Beograd, Lausanne

GRUPA C: Liman, Riga, Humpolec

GRUPA D: Zemun, Piran, Saskatoon

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA