Zvezdinog trenera ne brine Arsenal: Znam da su važni događaji za navijače, ali trebaju nam u Areni! (VIDEO)

- I prošli put kad smo igrali, gornji prsten je bio zatvoren, a odlično je bilo u donjem nivou - poručio je Alimpijević

  • 0

Posle četiri odigrana kola Evrolige, Crvena zvezda i Bamberg imaju po dve pobede i dva poraza. Srpski i nemački klub sastaju se u 5. kolu u četvrtak od 18 časova u Areni.

- Ništa se nije menjalo od početka Evrolige, naša obaveza je da svaku utakmicu odigramo na najvišem mogućem nivou. Pokazujemo napredak, svako od igrača traži ulogu koja je bolja u odnosu na prethodnu. Lakše je posle velikih pobeda protiv Barselone i Makabija, veliko je samopuzdanje posle toga, a svesni smo i prognoze pre početka Evrolige. Zato imamo dodatnu motivaciju i želju da odigramo što bolje - rekao je trener Zvezde, Dušan Alimpijević, posle treninga u Areni.

U Arenu se vraća Andrea Trinkijeri, odličan trener, čijoj se ekipi nedavno priključio Amerikanac sa NBA iskustvom iz Igokee, Dorel Rajt.

- Trinkijeri je odličan trener. Tu je Dorel Rajt koji ima ima fantastičan period, zaokružili su roster koji ima više od 12 dobrih igrača. Bamberg je vezao dve pobede, od toga jedna je na strani, nalazi se u boljem samopouzdanju, bez bozira na poraz protiv Albe u nemačkom prvenstvu. Došli su do evroligaške forme na poslednje dve utakmice. Na spoljnim pozicijama su popunjeni fantastično, velika je prednost prisustvo Mitrovića koji će im dočarati šta će ih čekati ovde, i olakšati im atmosferu. Trinkijeri odlično poznaje srpsku košarku, ali neće zavisiti od njega. Primenićemo ono što primenjujemo na svim ekipama - dodao je Alimpijević.

Foto: ATA Images

Jasno je koliko je važna atmosfera na utakmicama Crvene zvezde, a s obzirom na to da fudbaleri Zvezde u četvrtak igraju meč sa Arsenalom, neizvesno je kakva će atmosfera biti u Areni.

- I prošli put kad smo igrali, gornji prsten je bio zatvoren, a odlično je bilo u donjem nivou. Dobro nas je nosila publika protiv Makabija. Verujem da je otišao određen broj navijača u London, ali ne mislim da ćemo trpeti... veliki su događaji za Crvenu zvezdu i naše navijače, ali ipak očekujem dobar broj u dvorani. Apelujem na sve da dođu u što većem broju, jer nam znači - poručio je Alimpijević.

On je primetio da navijači dobro reaguju na partije crveno-belih.

- Koliko vidim u poslednje vreme, sve je više realnih ljudi koji pozdravljaju uspehe u Evorligi. Ove četiri utakmice nisu bile loše. Osećam dobru podršku, ne verujem da im se stavlja nepotreban pritisak pred Bamberg, kao što ni ja neću stavljati svojoj ekipi. Naglašavam da nam se šanse za pobedu uvek veće pred našom publikom - rekao je Alimpijević.

Daljinac

(Telegraf.rs/J.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA