≫ 

Zvezda izgubila rat sa Bambergom i sudijama pred derbi!

Crveno-beli nisu uspeli da ubeleže treću pobedu na svom parketu. U ponedeljak, crveno-beli igraju derbi sa Partizanom u okviru ABA lige

  • 89

U 5. kolu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde su pred nešto manje od 6.000 navijača u Areni poraženi od Bamberga u neizvesnoj završnici 75:69 (30:18, 16:13, 19:16, 16:16).

Žurba i promašaji u ključnim momentima meča, kao i slabija odbrana i čudne sudijske odluke doprineli su da crveno-beli pređu u negativan skor posle pet kola - 2-3.

Najbolji u redovima crveno-belih su bili Ročesti sa 22 poena, Lesor sa 14 uz 9 skokova, i Bjelica sa 11 poena, dok je goste vodio Rubit sa 15 poena, Hikman je dodao 12 a Radošević poen manje.

Bilo je jasno da Zvezdi predstoji težak zadatak zbog odsustva Pera Antića, to je obilato koristio Bamberg od početka da olako dođe do ubedljive razlike.

Polako je to išlo ka dvocifrenoj prednosti uz povremene trzaje Zvezde, koja je bljesnula trojkom Radičevića, koji je ipak poslat na klupu zbog besne reakcije trenera Alimpijevića.

Sporna su bila dva loša udvajanja, što mladi trener Zvezde ne prašta, a najteže je bilo zaustaviti Dorela Rajta.

Bivši igrač Igokee je pokazao zašto je bio velika želja navijača Crvene zvezde, NBA iskustvo je bilo neprocenjivo za Bamberg, a Rajt i Heket su u nekoliko navrata sarađivali kao da igraju zajedno godinama.

To je bilo dovoljno za 12 razlike, a tribine su više ključale zbog sudijskih odluka nego zbog poteza na parketu.

Tempo je koliko-toliko držao Lesor, imao je još Bjelica dobar momentum sa laganim poenima i asistencijama, kada je Zvezda osetnije pripretila pred kraj poluvremena.

Rubit je ipak nastavio u svom ritmu, do 20. minuta je zabeležio 13 poena i na pauzu se otišlo sa 34:43, uz salve zvižduka na račun sudija kakve nismo skoro čuli u Evroligi kada igra Zvezda.

U trećoj deonici, na startni nalet Zvezde Bamberg je odgovorio serijom 6:0, u čemu je učestvovao i Luka Mitrović uz elegantan roling, pa se opet igralo na ivici dvocifrene razlike.

Falio je nalet kakav smo videli prošle nedelje protiv Makabija, ali se Tejlor Ročesti pobrinuo za novi priključak, nada Delija se probudila potpuno kada je Dangubić trojkom smanjio na 50:54.

Ipak, previše se dozvolilo Leonu Radoševiću u reketu, pa je bilo 52:59 pred odlučujući period igre.

U njemu - previše promašaja crveno-belih , u pvih tri minuta ubacili su samo jedan poen, ali ni gosti nisu bili efikasni.

Zakuvalo se posebno kada je Lesor na oko dva i po minuta do kraja pogodio za 67:69, a potom je Rubit bio polovičan se penala. Posle tajm-auta, Feldin je izgubio loptu, ali posle promašaja Bamberga za tri, Bjelici pod košem sviraju faul. Polovićan je bio Rubit, a potom je Ročesti iz čiste žurbe šutirao za tri i promašio. Isto je završio i šut Bjelice na minut do kraja, a Zizis pogođenom trojkom stavlja tačku.

CRVENA ZVEZDA: Radičević 6, Dangubić 5, Davidovac, Lazić 3, Dobrić 0, Feldin 5, Apić 2, Janković 0, Ročesti 22 (3 as), Lesor 14 (9 sk), Jovanović 1, Bjelica 11.

BAMBERG: Heket 5, Hikman 12, Rajt 9, Zizis 3, Nikolić 0, Štajger, Mitrović 7, Lo 8, Rubit 15, Hekman, Radošević 11, Tejlor 5.

Uskoro opširnije...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CHELSEA888

    3. novembar 2017 | 08:51

    PARTIZAN JE ŠAMPION ZA NJEGA ZNA SAV KOŠARKAŠKI SVET,DOBIJAMO DREBI 100% IMAĆEMO SKOK SA SAMUJELSOM SAMO DA KRENU SA ŠUTOM ZA TRI,I TO JE TO.... RASTI KOMŠINICE JOŠ SI MALA TEK TI JE ČETIRI GODINE......

  • PAOK

    2. novembar 2017 | 22:19

    Mrzi me danas da pisem. Laku noc, komsije! Dobrodosli kod nas u Pionir. I neka Covke spremi neko rezervno saopstenje.

  • Regent

    2. novembar 2017 | 22:02

    U ponedeljak sledi otrežnjenje... A onda saopštenje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA