≫ 

Brajant za istoriju: Uz NBA prsten dobio i Oskara i postao prvi košarkaš sa statuetom u ruci (FOTO) (VIDEO)

Mamba je rođeni pobednik

  • 3

Legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant dobio je Oskara za kratki animirani film "Draga košarko" u kojem predstavlja i iznosi detalje svoje bogate karijere. 

>>>Srbi osvajaju NBA: Bogdan sa 22 poena najefikasniji u trileru Sakramenta, Teo odličan (VIDEO)

Petostruki osvajač NBA prstena tako je još jednom ispisao stranice istorije i postao prvi profesionalni košarkaš kojem je pošlo za rukom da osvoji Oskara.

- Kao košarkaši, mi bi trebalo samo da ćutimo i driblamo, ali, drago mi je da radimo i neke drugačije stvari - rekao je košarkaš po dobijanju ovog prestižnog priznanja i nasmejao sve u publici.

Tako je tridesetdevetogodišnji bivši košarkaš uspeo ono što drugim legendarnim igračima poput Šekil Onila, Majkla Džordana i Lebrona Džejmsa, koji su takođe oprobali kao glumci u različitim filmovima nije pošlo za rukom.

 
What a night #oscars _ #kobe #dearbasketball #mambamentalityA post shared by Mamba Forever (@mamba24ever) on

Brajant je producent filma o košarci koji je baziran na njegovom pismu koje je 2015. godine posvetio sportu koji je sastavni deo njegovog života. Na filmu je radio i Glen Kejn koji je zaslužan za nekoliko Diznijevih filmova poput Male sirene i čuvenog dugometražnog filma Lepotica i zver.

Da podsetimo, tokom 20 godina karijere u Lejkersima Kobi je bio 5 puta šampion NBA, najbolji igrač u sezoni 2007/2008, po dva puta je bio najbolji strelac lige i MVP finalne serije, u 15 sezona je bio deo najboljeg tim,a a 18 puta je učestvovao na Ol-staru.

Evo kako je izgledalo svečano proglašenje pobednika u kategoriji kratkometražni film:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    5. mart 2018 | 10:18

    Sami sebi prave heroje , uvode standarde , meni nisu bitni , nevidim ništa lepo u njihovom sistemu vrednosti , za mene su to budalaštine , pa i taj lažni oskar

  • BB8

    5. mart 2018 | 08:52

    Najbolji ikad!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA