≫ 

Alimpijević: Oterali smo paniku od sebe, znamo šta nas čeka u "Morači" (VIDEO)

Trener Zvezde sa mnogo optimizma govorio posle pobede i egala u finalnoj seriji ABA lige

  • 7

Laknulo je treneru Zvezde Dušanu Alimpijeviću, prvi put je ove sezone pobedio Budućnost - ali u koliko samo važnom trenutku: drugoj utakmici, nervoznoj i neizvesnoj utakmici, za egal u finalnoj seriji ABA lige.

>>> Omić heroj Zvezdine pobede, crveno-beli izjednačili u finalu protiv Budućnosti (FOTO)

Serija se seli u "Moraču", gde Zvezda retko pobeđuje psolednjih godina, mestu gde će ovaj tim imati priliku dapokaže od čega je napravljen.

- Zasluženo smo stigli do pobede. Ponosan sam na igrače. Pokazali su mentalnu zrelost. Radili smo samo minimalne stvari. Izbacili smo panični svič koji je bio plod nervoze iz prvog meča. Hvala publici na izvanrednoj podršci. Ova podrška nas hrani i zbog toga želimo da se u najmanju ruku vratimo u "Pionir" i da dođemo do titule - počeo je Alimpijević.

Alimpijević je apostrofirao da je njegov tim glavnu bitku dobio pod košem.

- Kada su koncetrisani na zadatke, to su jako bitne stvari. Kao što je to bio skok. Budućnost je i danas odigrala sjajnu utakmicu. Znamo kakva će se atmosfera napraviti u Podgorici posle brejka. Ali, mi želimo da se vratimo u "Pionir".

Foto: MN Press

Novinari su od Alimpijevića tražili odgovor na pitanje o formi Milka Bjelice, koja je u strahovitom padu.

- Zvezda je pokazala da je sama sebi najveći neprijatelj i prijatelj. Moramo da se borimo. Ne sumnjam da će on doći do igre. Verujemo u njega i njegov povratak.

Slede dva dana predaha, pa onda treći meč u daleko neprijatnijoj atmosferi, ali Alimpijević je izrazio brigu i zbog još jedne stvari - sudija.

- Medicinska služba radi dobar oporavak. Dva dana će nam značiti. Suđenje ne mogu da komentarišem. Video sam da su objavljene sudije za 3. i 4. meč. Ne smem to da komentarišem…

Ritam utakmica i te kako utiče i na sam kvalitet košarke, mnogo je promašaja, izgubljenih lopti...

- Nismo imali ove sezone četiri utakmice za šest dana. Novost je ovo i za nas, a tek za njih. Nemam problem da bude ovako nekvalitetno u napadu i u trećoj i četvrtoj kao danas. I mi i ono smo pogodili samo po četiri šuta za tri. Trudili smo se da to ne bude otvoreno. Dobili smo unutrašnju igru. Ona daje otvorene šuteve.

Foto: MN Press
Foto: MN Press

Alimpijevića su pitali za Lazića, o njegovoj igri, zalaganju, borbi, bacanju u reklame...

- O Branku Laziću ne želim da pričam. On želi da bude tu, njegova emocija je najveća, on treba da ostane, da bude kapiten evroligaške ekipe.

Alimpijević je dodao da će Pero Antić putovati u podgoricu, ali da još uvek nije poznato da li će biti spreman da pomogne ekipi, što će biti odlučeno na dan meča.

VIDEO: Pogledajte čarke posle meča između igrača Budućnosti i pojedinih navijača Zvezde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда¥[][][]®€£®[][]()()¢¢

    10. april 2018 | 21:54

    Звезда мора увек на победу. Ако је могла са много јачим у ЕЛ, што би се њих плашила. Губитнички менталитет остави гробарима, они су показали да не знају са Црногорцима, а ми идемо по још две.

  • Gambit

    10. april 2018 | 21:54

    A ne valja vam Omic?? Gde su sad delije koje su ga terale iz kluba

  • nikola

    10. april 2018 | 23:02

    Bravo za Omica,pokazao decko kako se bori za dres...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA