≫ 

APOKALIPSA, KRAJ, SMRT NA SAN SIRU: Italiju sačekale brutalne naslovne strane zbog neodlaska na Mundijal! (FOTO)

Nije bilo lako italijanskim novinarima u ponedeljak uveče, pošto se njihova zemlja nije susrela sa ovakvom situacijom punih 60 godina

  • 0

Italijanski mediji na brutalan i kritički način opisali su eliminaciju reprezentacije od Švedske u baražu za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Četvorostruki svetski šampion ostao je bez plasmana na Mundijal prvi put posle 60 godina posle remija bez golova na milanskom San Siru i poraza u prvom meču od Stokhomu 1:0.

>>> Poznati porno glumac imao jaku poruku za Šveđanke, nakon što je ta selekcija izbacila Italiju u baražu (FOTO)

Tamošnji mediji najviše kritika uputili su igračima i selektoru Ðanpjeru Venturi kome se zamera jer je izostavio Lorenca Insinjea, napadača Napolija u sjajnoj formi, kao i to što je Manolo Gabijadini dobio šansu ispred Andree Belotija.

Najdalje su otišli listovi Korijere delo Sport i Libero sa naslovima "Sve ih oterajte", odnosno "Smrt na San Siru", što jasno govori koliko je svima na Apeninima teško palo to što neće videti Rusiju.

Foto: AP/Tanjug

>>> Srbija ima šansu za lakšu grupu na Mundijalu posle ispadanja Italije: Poslednja nada nam je hrvatski golman!

Ugledna Gazeta delo Sport na naslovnici donosi naslov "Kraj", a na trećoj strani "Apokalipsa", Korijere dela Sera je nešto umerenija "Bez Mundijala posle 60 godina", dok Tutosport piše "Svi kući" i naglašava da su se fudbaleri osramotili.

Eliminacija Italije je i sportska tema broj jedan u Evropi, nemački Bild ističe sliku golmana Ðanluiđija Bufona u suzama i naslovom "Svetsko prvenstvo bez Italije", francuski Lekip piše da je "Italija doživela istorijski fijasko", španska Marka "Neverica, Italija bez Mundijala", a britanski Gardijan i najdrastičniji donosi naslov, verovatno najbolje opisujući iz fudbalskog ugla - "Kraj sveta".

Pogledajte kako izgledaju pojedinačno naslovnice:

Reprint: Libero.it

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA