≫ 

Srpski igrači pretrčali najviše od svih na Mundijalu! I ovaj podatak pokazuje da su se naši fudbaleri "iskidali" u Rusiji

Zvanično merenje pokazalo je da su Sergej Milinković Savić i Nemanja Matić u samom vrhu liste igrača sa najviše pretrčanih kilometara u prvoj fazi takmičenja

  • 84

Fudbalska reprezentacija Srbije istrčala je najviše od svih reprezentacija učesnica Svetskog prvenstva u Rusiji!

>>> Uopšte nije bitno ko je selektor fudbalera Srbije, evo zašto nikada nećemo napraviti uspeh!

Zvaničan podatak glasi da je naš nacionalni sastav, timski, ukupno "prešao" 339 kilometara, odnosno 113 u proseku po utakmici, što je najveća zabeležena "kilometraža" nekog tima na Mundijalu u grupnoj fazi šampionata.

Iako i ovaj podatak pokazuje ono što smo svi videli, a to je da su se naši igrači "iskidali" da prođu u drugu fazu takmičenja, očigledno je da za taj cilj nije bilo dovoljno samo njihovo zalaganje i fizički napor, već i neki drugi parametri u kojima, jasno, nismo bili tako dobri kao u čistoj jurnjavi napred-nazad, levo-desno.

>>> Sve izbija polako na površinu: Otkrivene Muslinove reči koje su najavile krah, i to u Rusiji!

Prema zvaničnim podacima, srpski tim je pretrčao najmanje u jedinoj utakmici u kojoj smo pobedili, protiv Kostarike, kada su izabranici Mladena Krstajića pretrčali 109 kilometara.

Već u narednoj protiv Švajcarske, povećali smo "pređeni put" za čitavih sedam kilometara, dok smo protiv Brazila istrčali 114 kilometara.

Ono što je isto tako zanimljivo, u vrhu liste ekipa u ovoj kategoriji četiri od pet su eliminisane već u prvoj fazi takmičenja: pored Srbije, tu su i Nemačka (112 km u proseku po meču), Australija (110 km) i Egipat (109), a samo je Rusija od reprezentacija sa najvećom kilometražom prošla u drugu fazu takmičenja.

Foto: dailymail.co.uk

S obzirom na to da smo kao reprezentacija u vrhu liste onih koje su istrčale najviše na turniru do sada, logično je da smo i individualno dominantni kada je reč o trčanju.

Naime, Nemanja Matić i Sergej Milinković Savić su među prva tri igrača posle prve faze u ovoj kategoriji: prvi je istrčao 35.24 kilometra, a vedeta Lacija i više - 35.78 kilometara.

>>> Sergej je "dušu ispustio" za Srbiju, sat vremena posle utakmice nije mogao da ustane!

Šampion u ovoj kategoriji je lider Danske Kristijan Eriksen sa 36.42 kilometra u tri utakmice.

Interesantno je i da je Japan ubeljivo poslednji na listi ekipa koje su najviše trčale u prvoj fazi, u proseku Samuraji su "prešli" samo 96 kilometara, što im, ipak, nije smetalo da se plasiraju u eliminacije.

VIDEO: Fudbaleri Srbije sleteli u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazarinho

    30. jun 2018 | 01:21

    Mogli su peske da idu kuci

  • Nesa

    30. jun 2018 | 00:11

    Ko nema u glavu ima u noge

  • ja

    30. jun 2018 | 00:29

    dzabe su trcali. Ako su ostali uspeli da prodju sa manje fizickog napora - to govori o nasoj efikasnosti. Trcali ko budale i opet nisu nista uradili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA