PROMENILA ODLUKU U POSLEDNJEM TRENUTKU, ALI BILO JE KASNO: Majka koja je ubila svoje dete i sebe pokušala da spasi sina?

- Nije isključeno da je majka ipak, bez obzira na neshvatljivu odluku da ubije sebe i dete, posle sletanja u vodu pokušala da spasi oboje - rekao je veštak koji je analizirao fotografije vozila u kojem su poginuli Ivana Fogadić i njen sin Patrik (5)

  • 2

Samoubistva sletanjem vozila u reku ili jezero su krajnje neuobičajena jer smrt nastupa sporo. Goran Husinec, veštak za vozila, analizirao je za hrvatske medije fotografije izvučenog automobula "Opel Astra" u kojem su poginuli Ivana Fogadić i njen sin Patrik (5).

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE: Sinu i sebi ODUZELA ŽIVOT, automobilom sletela u reku!

- Vozilu je potrebno nekoliko minuta da do kraja potone, a potom u vozilu nastaje agonija u kojoj samoubica i, u ovom slučaju, njena žrtva počinju instinktivne radnje boreći se za život. Zato nije isključeno da je majka ipak, bez obzira na neshvatljivu odluku da ubije sebe i dete, posle sletanja u vodu pokušala da spasi oboje - rekao je veštak za "Jutarnji.hr".

- To bi donekle objasnilo činjenicu da oba tela nisu nađena u vozilu, ali više će se znati nakon analize oštećenja u kabini vozila. Izgled razbijenog vetrobranskog stakla ukazuje da je Ivana udarila glavom u njega i razbila ga, a pritisak vode "ugurao" je staklo unutra - rekao je Husinec i doda da je nemoguće tačno rekonstruisati šta se događalo u kabini, ali da je vidljivo da je sigurnosni pojas otkopčan, a da je dečije sedište na zadnjem sedištu pomereno - objašnjava veštak Husinec.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R

    11. jul 2015 | 06:10

    Nebitno je sad sta je istina a sta ne jedam mali zivot je ugasen to sto je je ta majka uradila je neoprostivo ogroman greh od boga u kakvom god da je haosu bila nije smela da uradi tako nesto!!!!!!!

  • hladan dunav

    10. jul 2015 | 23:39

    Procitajte oprostajno pismo ove zene pa cete vidjeti da ovo sto ovaj lupeta nema veze sa itinom,zena lijepo napisala da u smrt vodi i maloga..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA