Poslovi koji tokom leta mogu da vam donesu dobru zaradu: Ne gubite vreme, čeka vas čak 1.500 evra!

Osim sezonskog branja voća jednako su traženi radnici za branje u inostranstvu, ali i radnici u ugostiteljstvu

  • 11

Sezonski poslovi su idealan način za one koji nemaju regularno zaposlenje da se obezbede preko leta i da im ostane još za neki mesec posle jer su dnevnice veće od uobičajenih. Neki uspeju da prištede, pa od toga sebi kupe i neki polovni auto ili odu na odmor. Osim sezonskog branja voća jednako su traženi radnici za branje u inostranstvu, ali i radnici u ugostiteljstvu.

Koliko stvarno možete da zaradite na njivi? Za sezonce najviše posla u poljoprivredi, cena satnice mnogima se ne sviđa

Presmešna ispovest berača malina: Stignem da odspavam tek toliko da i u snu oberem pola reda

Berba malina je uveliko u toku, pa je tako u Ivanjici i okolini Kosjerića dnevnica za ovaj angažman 2.000 dinara, ali se radi po 15 sati, odnosno od 5 ujutru do 20 sati. Stan i hrana su obezbeđeni, a posla ima za one koji žele da rade do kraja sezone - polovine avgusta.

Nekako već tradicionalno, posla uvek ima za one koji hoće da konobarišu u Crnoj Gori. Tamo za osam sati rada na kraju meseca dobiju 400 evra plus bakšiš, ali pošto ne plaćaju smeštaj i hranu, može da se uštedi.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Smeštaj, ishrana i radna dozvola uz platu od 800 evra obezbeđeni su onima koji hoće u susednoj državi da rade kao konobari. Za pripremu hrane je već potrebno iskustvo od minimum tri godine. Još bolje prolaze oni koji znaju da spremaju mediteransku kuhinju jer zarada može da bude do 1.500 evra, ali je bitno i poznavanje engleskog jezika.

Sobarica na hrvatskom primorju može da zaradi 600 evra, a sa prekovremenim satima i više. O hrani i smeštaju ne moraju da razmišljaju.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Jedna novosadska agencija zapošljava ugostiteljske radnike u Nemačkoj. I tamo su smeštaj i hrana su obezbeđeni, a mesečna zarada je od 800 do 1.200 evra.

Za one koji imaju između 18 i 45 godina, Grčka nudi zaposlenje konobarima, šankerima, prodavačicama i sobaricama za platu od 600 do .1200 evra mesečno. Ostaje im čista zarada jer gazda obezbeđuje smeštaj i hranu.

Nikola Milić, direktor zadruge "Bulevar" kaže da su u toplijim mesecima najviše traženi radnici na utovaru i istovaru gde se zavisno od težine robe dnevnica može kretati od 1.600 do 2.000 dinara. Velika je potražnja i za sobaricama i konobarima u domaćim hotelima, ali i radnicima na pakovanju robe i održavanju poslovnih prostora.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Sat rada na pakovanju robe staje oko 150 dinara i tu ima posla obično za oko tri meseca u kontinuitetu - otkriva Milić.

Daljinac baner

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA